Kerstwensenboom en kerststal in Souburgse kerktuin

OOST-SOUBURG - In de week voor kerst staan in de tuin van de Historische Kerk op het Oranjeplein weer een kerstboom en kerststal. Vanuit de kerk wordt gezorgd voor de verlichting van de boom. Het is aan de inwoners van Souburg om de boom te versieren met hun persoonlijke kerstwensen en kerstgedachten.

De vorm is geheel vrij. Een mooie tekening, een zelfgemaakte kerstversiering, een foto, een eigen- geschreven of gevonden gedicht, een aansprekende tekst of een gebed, alles mag. Uiteraard verdient het aanbeveling om uw versiering 'regen- proof' te maken.

In de afgelopen jaren kregen zo heel wat, soms ook persoonlijke boodschappen, een plekje in de boom. En via de boom deelden Souburgers zo met elkaar wat kerst voor hen betekent. Dat is precies wat de Protestantse gemeente van Oost Souburg met dit projectje wil bereiken. Doet u mee?

De kerststal zal het kerst-verhaal verbeelden. Ook dit jaar ontbreken herders en wijzen in de stal Iedereen die naar de stal komt kijken, groot of klein, mag die rol op zich nemen.

De kerktuin is vanaf zaterdag 15 december tot en met zondag 6 januari opengesteld. Elke dag van 11.00- 18.00 uur. [l]