Expositie borduurwerk Willemien Eland

10:00 | De Herberg

Tot en met zondag 6 januari is er borduurwerk van Willemien Eland te zien in De Herberg. Liefde voor borduurwerk is mede ontstaan door in 2000 , het jaar van de textiel, mee te borduren met 243 Zeeuwen aan de langste merklap (125 meter). Hiermee haalden ze het GuinnesBook of Records. De borduurwerken die in De Herberg hangen laten o.a. schilderwerk van Johannes Vermeer, Fabricius en Jan Sluyters zien. Ook de St. Jacobskerk, het Flentrop orgel en een icoon van de heilige Jacobus zijn te bewonderen.

Donderdag 13 december

Wereldmaaltijd in kerstsfeer

18:00 | Historische Kerk

In de historische kerk van Oost-Souburg wordt op donderdag 13 december een wereldmaaltijd gehouden We zitten dan midden in de donkere dagen voor kerst. De maaltijd wordt daarom gehouden in een sfeervol verlichte kerkzaal. Het wordt deze keer een uitgebreide maaltijd in Engelse kerstsfeer! De maaltijd wordt geheel verzorgd door de firma MEP4YOU uit Vlissingen. We beginnen de maaltijd om 18:00 uur. De opbrengst komt ten goede aan Hillcrest Aids Centre, in Zuid-Afrika. Aanmelden kan tot 10 december op het adres wereldmaaltijden@pgos.nl.

Vrijdag 14 december

Grote kerstbingo

19:30 | vvrcs

Grote kerstbingo Voetbalvereniging vvrcs. Aanvang 19.30u. Zaal open om 18.45u. Ook 2 super rondes en een loterij. Dus kom naar vvrcs. Opbrengst is voor de jeugd ac van vvrcs.

Zondag 16 december

Lestari Scholtes & Gwylim Janssens piano duo

11:30 | Zeeuws maritiem muZEEum

ConcertenVlissingen presenteert in de Pakhuizen van het muZEEum te Vlissingen: Lestari Scholtes & Gwylim Janssens piano duo. Net terug van een concertreeks met 16 concerten in grote steden van China speelt dit geweldige pianoduo op ons podium werken van Satie, Rachmaninoff en Stravinsky’s Petroesjka. Hun debuut in Carnegie Hall in New York in 2009 werd zeer geprezen: "Subliem duo in topvorm". Ze staan bekend om hun betoverende klank, technische behendigheid en hun intense en energieke optredens. Dit heeft hen concerten over de gehele wereld opgeleverd. Reserveren: www.concertenvlissingen.nl/tickets

Kerstlunchconcert

11:30 | Historische Kerk

Zondag 16 december Kerstlunchconcert in de Historische Kerk Souburg, aanvang 11.30 uur, met het koor Capella Veerensis. Het koor Capella Veerensis brengt zonder zijn Christelijke "roots" te verloochenen een repertoire van liederen uit bekende opera's, musicals en evergreens. Er wordt gezongen in diverse talen. In dit kerstconcert zullen bekende kerstliederen niet ontbreken. Voor lunchconcerten zijn i.v.m. met de catering de kaarten alleen in de voorverkoop verkrijgbaar. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera in de Lange Zelke te Vlissingen en in de Kanaalstraat te Oost Souburg en de Vrijbuiter in de Paspoortstraat te Oost Souburg. Kaarten zijn ook te bestellen via www.historischekerksouburg.nl en kaarten@historischekerksouburg.nl