AGENDA

Expositie borduurwerk Willemien Eland

10:00 | De Herberg

Tot en met zondag 6 januari is er borduurwerk van Willemien Eland te zien in De Herberg. Liefde voor borduurwerk is mede ontstaan door in 2000 , het jaar van de textiel, mee te borduren met 243 Zeeuwen aan de langste merklap (125 meter). Hiermee haalden ze het GuinnesBook of Records. De borduurwerken die in De Herberg hangen laten o.a. schilderwerk van Johannes Vermeer, Fabricius en Jan Sluyters zien. Ook de St. Jacobskerk, het Flentrop orgel en een icoon van de heilige Jacobus zijn te bewonderen.

Zondag 23 december

Stiltewandeling

10:00 | Kanovijver

Zondag 23 december, deze start om 10.00 u op de parkeerplaats van de Kanovijver en duurt ongeveer een uur. De wandeling is bestemd voor mensen die willen ervaren wat het "in stilte lopen" in een groep je brengt. De route loopt door het Nollebos, het Natuurpark, over de duinen en langs het strand. We lopen minstens 1 uur zonder te praten. Daarna drinken we samen iets bij een strandpaviljoen. Honden kunnen helaas niet mee. Informatie: Marjan Schot: 06-10110579

Festival of Lessons and Carols

16:30 | Sint Jacobskerk

Op zondag 23 december wordt er om 16.30 uur de traditionele dienst gehouden met het Festival of Lessons and Carols in de Sint Jacobskerk te Vlissingen. Deze dienst wordt georganiseerd door de Vlissingse Raad van Kerken. Er worden veel liederen gezongen, er worden bijbellezingen gedaan, er worden gebeden uitgesproken en er wordt gemusiceerd, ter voorbereiding op het Kerstfeest. Een dergelijke dienst staat geheel in de Anglicaanse traditie – er zullen dan ook veel Engelse kerstliederen te horen zijn. Het koor de Evensingers staat onder leiding van Ineke Wijkhuijs. Het orgel wordt bespeeld door de vaste organist van de Sint Jacobskerk, Jos Vogel. Liturg is dominee Wout Alserda, predikant van de Sint Jacobskerk.

Dinsdag 25 december

Kerstdiner

17:00 | De Herberg

Op maandag 25 december (eerste Kerstdag) bent u om 17.00 uur van harte welkom voor het Kerstdiner. Dit diner wordt gehouden in De Herberg en is bestemd voor iedereen. De toegang is gratis. Het is wel nodig om u van tevoren aan te melden, en wel voor 21 december. Dat kan in De Herberg, Bellamypark 151, Vlissingen of via e-mail: herberg@pkn-vlissingen.nl

Woensdag 26 december

Inloophuis op 2e Kerstdag

14:30 | Evangeliegemeente De Wijngaard

Inloophuis: Op 26 december, 2e Kerstdag, is er weer het gebruikelijke inloophuis bij evangeliegemeente De Wijngaard (in de Rank) in Kanaalstraat 8 te Oost-Souburg. U wordt van harte uitgenodigd voor een gezellig samenzijn met koffie/thee en iets lekkers; voor een gesprek, een spelletje etc. Om 14.30 uur gaat het inloophuis open en er is de mogelijkheid om 's avonds een hapje mee te eten. Voor het mee-eten is telefonisch opgeven noodzakelijk (0118-464410).