Gemeenten sluiten nieuwe contracten voor uitvoering Wmo

VLISSINGEN - De gemeenten Vlissingen, Veere en Middelburg hebben vrijdag gezamenlijk 52 nieuwe contracten afgesloten met zorgaanbieders voor begeleiding, dagbesteding en hulp bij het huishouden vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning).

De drie wethouders Albert Vader (Vlissingen), Bert van Halderen (Veere) en Cees Lodder (Middelburg) en de zorgaanbieders garanderen met een handtekening onder de contracten de meest passende zorg voor inwoners op Walcheren die dat nodig hebben voor de komende vier jaar. De contracten gaan in op 1 januari 2019.

Continuïteit

De gemeenten stellen als doel dat de inwoners van Walcheren, die een beroep doen op de Wmo, de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Daarbij contracteren zij een breed scala aan zorgaanbieders, met als doel de meest passende zorg te leveren. De keuze van de inwoner is hierbij het belangrijkste aspect. Hij of zij heeft keuzevrijheid voor een specifieke zorgaanbieder. De aanbieders zijn gecontracteerd na een zorgvuldige procedure.
Voor de meeste inwoners verandert er niets. De huidige klanten ontvangen momenteel al hulp bij één van de gecontracteerde partijen. Dit betekent dus continuïteit van de ondersteuning.[l]