Rustig verlopen jaarwisseling in Woensdrecht

WOENSDRECHT - De jaarwisseling is in de gemeente Woensdrecht rustig verlopen. Door zowel politie, brandweer als gemeente is geen uitzonderlijke inzet nodig geweest. Ook zijn er nauwelijks vernielingen gepleegd.

DOOR HANNEKE MARCELIS

"We kunnen terugkijken op een rustige oudejaarsnacht, mede dankzij de goede voorbereiding van en afstemming tussen gemeente. brandweer en politie", laat burgemeester Adriaansen weten. "Dit beeld wijkt niet af van dat van voorgaande jaren".

Acties

In aanloop naar de jaarwisseling heeft de politie diverse acties en controles uitgevoerd, waarbij verschillende hoeveelheden illegaal en gevaarlijk vuurwerk in beslag zijn genomen. Ondanks dat er illegaal vuurwerk werd aangetroffen bij diverse inwoners, is het aantal klachten over vuurwerkoverlast in aanloop naar oud en nieuw minimaal gebleven.

Voorzorgsmaatregelen

De gemeente hanteerde strikte tijden waar binnen vuurwerk mocht worden afgestoken en had in aanloop naar de jaarwisseling al diverse voorzorgsmaatregelen genomen. Zo werden alle containers op 31 december tijdelijk afgesloten, om te voorkomen dat er vuurwerk in werd gegooid. Ook riep de gemeente inwoners op om afgestoken vuurwerk zo spoedig mogelijk op te ruimen en onschadelijk te maken door het in water te dompelen. [l]