Korte berichten

HUIJBERGEN


Excursie: Nareka in Kalmthout en IVN Groene Zoom werken samen bij het organiseren van excursies aan zowel Nederlandse als Belgische zijde van de grens. De natuurgebieden aan de zuidkant van Huijbergen behoren tot het Grenspark Zoom-Kalmthoutse Heide en is Natura 2000 gebied. Op zondag 21 januari gaat de excursie naar dit geaccidenteerde grensgebied. Deze wandeling voert door het bosgebied van Huijbergen, dat nu voor het grootste deel eigendom is van Staatsbosbeheer, maar wat voorheen het Broedersbos werd genoemd. De excursie start om 10.00 uur op de parkeerplaats van manege De Wolf, Staartsestraat 55 in Huijbergen en duurt ongeveer 2,5 uur. Gezien de toestand van het terrein is stevig schoeisel aan te bevelen. Een verrekijker is nuttig voor het speuren naar vogels.

OSSENDRECHT


Het Getij: Ontmoetingsplaats voor (ex) kankerpatiënten en hun naasten. Maandag 22 januari in Bergen op Zoom middag workshop diamond painting. Dinsdag 23 januari in Bergen op Zoom middag knutselen; in Ossendrecht ochtend ontspanningsoefeningen. Woensdag 24 januari in Bergen op Zoom ochtend verwenochtend; in Ossendrecht ochtend workshop breiboezem. Donderdag 25 januari in Bergen op Zoom middag handwerken; in Ossendrecht ochtend workshop dakpan als vogelhuisje. Nadere informatie: www.inloophuishetgetij.nl. Info: Bergen op Zoom 06-22823504; Ossendrecht 06-22823531.

Lezing: Ook weleens last van irritaties, teleurstellingen of gepieker? Miriam van Reijen vertelt met veel enthousiasme, humor en aan de hand van alledaagse voorbeelden hoe het mogelijk is om te leven zónder daar last van te hebben. Deze avond wordt georganiseerd door de culturele commissie van de protestantse kerk. Aanvang 20.00 uur. Vrij entree, er wordt een gift gevraagd bij de uitgang. Informatie en aanmelden bij Loes van Arkel, arkelfam@wxs.nl Protestantse Kerk Ossendrecht, Dorpsstraat 10.

HOOGERHEIDE


Sjoel liefhebbers: KBO Hoogerheide/Woensdrecht is op zoek naar nieuwe leden voor de sjoelgroep elke maandag van 13.30-15.30 uur. Kom vrijblijvend kijken / meedoen. U bent welkom in de Kloosterhof, Huijbergseweg 3B te Hoogerheide. Inlichtingen sjoelen: Adri Berger, tel; 0164-615684. Lid worden van de KBO: Tonny Vrins, tel. 0164-610052. [l]