Afbeelding
Foto: Shuttertsock

Slimme fietsverlichting wordt verder uitgebreid

HOOGERHEIDE – De Antwerpsestraatweg en de Onze Lieve Vrouw ter Duinenlaan hebben sinds kort slimme fietsverlichting. De gemeente breidt deze vernieuwende verlichting nu uit naar de Abdijlaan, de Huijbergseweg en de Weg naar Wouw.

Slimme fietsverlichting is een duurzame manier van verlichten, die goed aansluit bij de plannen rondom 'Woensdrecht Wielergemeente. "Als fiets- en wielergemeente is het belangrijk dat we goede fietspaden hebben en dat mensen hier met een veilig gevoel gebruik van kunnen maken. Verlichting draagt hier zeker aan bij", aldus wethouder Jeffrey van Agtmaal. Nu de aanpak van de openbare verlichting aan de Abdijlaan, de Huijbergseweg en de Weg naar Wouw op de agenda staan, wil de wethouder dan ook graag dat ook hier slimme verlichting komt. Het college stelt aan de gemeenteraad voor om een budget van 361.500 euro beschikbaar te stellen voor de aanleg en 4.900 euro per jaar voor het verbruik en onderhoud van die verlichting.

Slimme verlichting

Slimme verlichting gaat alleen in de donkere uren van de avond en nacht aan wanneer er daadwerkelijk iemand langs fietst Ook kan de verlichting te allen tijde specifiek aangepast worden. "Doordat de verlichting alleen brandt wanneer er gebruik gemaakt wordt van het fietspad, is het energiezuinig en belasten we de flora en fauna zo min mogelijk met licht", aldus wethouder Van Agtmaal.[l]