Wethouder Lars van der Beek las voor uit 'Stt, de tijger slaapt' FOTO HUMPHREY HEKHUIZEN
Wethouder Lars van der Beek las voor uit 'Stt, de tijger slaapt' FOTO HUMPHREY HEKHUIZEN Foto: Humphrey Hekhuizen

Peuters genieten van 'Sttt! De tijger slaapt'

HOOGERHEIDE - De peuters van Kombinocare in Hoogerheide genoten woensdagochtend met volle teugen van een bijzonder voorleesmomentje. Wethouder Lars van der Beek bracht namelijk een bezoekje aan de kinderopvang naar aanleiding van de start van de Nationale Voorleesdagen.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Dat de kinderen die naar Kombinocare gaan een verhaaltje te horen krijgen, is niet zo uniek. Maar dat deze wordt voorgelezen door wethouder Lars van der Beek was natuurlijk wel bijzonder. Al leek het de kinderen niet zoveel uit te maken, zolang er maar gelezen wordt.

Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen zijn dit jaar van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari. In heel het land wordt er tijdens deze dagen aandacht gegeven aan het positieve effect wat voorlezen heeft op de ontwikkeling van jonge kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Daar gaan tal van activiteiten mee gepaard. Zo werd er bij Kombinocare woensdag ook een speciaal voorleesontbijt gehouden, voordat de wethouder langs kwam. Tijdens de Nationale Voorleesdagen leest bekend en onbekend Nederland voor op peuterspeelzalen, crêches en in bibliotheken. De dagen werden officieel geopend door prinses Laurentien. Ook BN'ers als Dieuwertje Blok en Alain Clark bezochten deze dagen jonge kinderen om hen voor te lezen. De voorleescampagne is een initiatief van Stichting Lezen en wordt georganiseerd door CPNB. Het is gericht op kinderen in de leeftijd van 0 tot zes jaar.

Polleke

De gemeente Woensdrecht vindt de Nationale Voorleesdagen een goed initiatief, en deed er dan ook uitgebreid aan mee. Zo las ook wethouder Hans de Waal een verhaal voor. Hij bracht daarvoor een bezoekje aan Kinderdagverblijf Polleke.[l]

Sttt! De tijger slaapt

Wethouder Lars van der Beek las woensdag voor uit Sttt! De tijger slaapt. Tijdens de Nationale Voorleesdagen 2018 staat dit prentenboek centraal. 'Sttt! De tijger slaapt' is geschreven en geïllustreerd door Britta Teckentrup.

Voorlezen

Het college van burgemeester en wethouders las woensdag, tijdens de start van de nationale voorleesdagen, op verschillende plekken voor. Op donderdag 1 februari staat er nog een voorleesmoment op de planning. Dan gaat Annette Baart, de gemeentesecretaris, op bezoek bij Ons Marieke in Huijbergen om een boekje voor te lezen.