HOOGERHEIDE - Zaterdag 3 februari, 20.15 uur, in Mfc de kloosterhof in Hoogerheide.

Cabaret: Nathalie Baartman met haar programma ‘Voest’: Voest!? D’as Twents voor vuist; Vuist?! Gaat Baartman knokken?; Vechten voor vrolijkheid en een beetje meer liefde, alsjeblieft; Hoe? Door zelf maar ’ns te beginnen. En de rest volgt vanzelf! Voest: een vurige voorstelling van een ontembare vrouw op vredesdrift! Een geweldige cabaretière! Haar toon is folkloristisch, haar vondsten formidabel van simplisme. Haar sprekende mimiek doet de rest. Nathalie Baartman komt op en grijpt je beet. Met een vet Twents accent, een traporgeltje en een lichte paniek in de ogen sleept ze je mee haar universum binnen. Een universum dat over je heen spoelt als een intrigerende trip. Wie zich overgeeft aan die trip, verlaat geheid als een ander mens de zaal. ‘Nathalie Baartman is een innemende verteller die haar publiek overtuigend meeneemt in haar leefwereld…

Vrijdag 23 februari, 20.15 uur
Schitterende muziek met grootse projectie: Hans Visser, Irena Filippova en Bruni Heinke met ‘Hollands Glorie’,
Hollands Glorie draait om het liefdesleven van Rubens, Rembrandt en Van Gogh. Hollands Glorie is een indrukwekkende multimedia theatervoorstelling, met grootse projectie van hun mooiste schilderijen, gemaakt en gespeeld door topmusici onder leiding van Hans Visser. Rubens, Rembrandt en Van Gogh gezien door de ogen van hun geliefden. Bruni Heinke en Irena Filippova spelen de geliefden, die terugblikken op hun relatie. Zij nemen het publiek mee langs het werk en leven van de beroemde schilders en vertellen over het lief en leed achter de schilderijen en het dagelijkse leven van de kunstenaars. Onrecht en armoede, maar ook pracht en praal en natuurlijk schitterende muziek. Een muzikale voorstelling met prachtige beelden! Een avond om lang te heugen!
Tot 30 minuten voor een voorstelling kunt u kaarten bestellen via www.podiumkloosterhof.nl (geen extra kosten aan verbonden). Kaarten zijn ook te koop in MFC De Kloosterhof in Hoogerheide. Meer informatie: info@podiumklooster.nl of 0164-620221 (spreek evt. de voicemail in).
Plaats: MFC de kloosterhof, Huibergseweg 3b. Gratis parkeren. [l]