WOENSDRECHT - Zoals bekend was er de gelegenheid om clubs, stichtingen, groepen, eenlingen etc. te nomineren voor een mooie prijs, die uitgereikt gaat worden op de avond van het Wallebal 2.0 op zaterdagavond 3 februari, in Non Plus Ultra.

Selecties van de nominaties zijn volbracht. Vanuit deze selectie heeft een aparte onafhankelijke jury, de drie beste nominaties geselcteerd voor groepen en enkelingen. Uit elk van deze categorieën, is door de jury een winnaar gekozen, waarvan alleen de jury weet, wie de winnaars zijn. Ook de commissie Wallebal 2.0 is hiervan niet op de hoogte. De winnaars zullen bekend worden gemaakt later op de avond van het Wallebal 2.0. Aan beide winnaars zal een geldprijs worden uitgereikt, inclusief een unieke prachtige prijs!

Nominaties
Hieronder zijn de 3 overgebleven nominaties van elke categorie vermeld.
Enkelingen
Ad den Beste: Ad zet zich al tientallen jaren in voor de Carnaval. Is bestuurslid geweest van KS de Snoeken, mede initiatiefnemer van de Remise. Kijkavonden georganiseerd, schooljeugd begeleid op de Remise en hand en spandiensten verleend aan de diverse bouwclubs. Dit is slechts een kleine opsomming van alle inspanningen die Ad heeft verricht voor de Carnaval in Wjeeldrecht.
Rien Aarden: Rien is meester in het creëren van geweldige Carnavalswagen, een kunstenaar met klei, polyester en wat al niet meer. Tientallen jaren was hij het gezicht van de Remise en alle bouwclubs hebben mogen profiteren van de creativiteit van Rien. Rien was ook de man achter de diverse Prinsenwagens, die steeds de optocht verfraaiden en bedenker en maker van het insigne, dat door Stichting KS de Snoeken steeds met trots gedragen werd. Ook het geweldige bord met het insigne aan het gemeentehuis kwam van zijn hand.
Rien Stok: Rien Stok heeft behalve Prins, alle pakfuncties vervuld bij KS de Snoeken. In zijn huis vonden heel vaak de werkzaamheden plaats, zoals het maken en schilderen van de insignes. Wie kent hem niet in de creatie van tonprater Merijn Klippel. Nog steeds verleend Rien hand en spandiensten achter de schermen bij KS de Snoeken.
Groepen
De organisatie van het Kinderspektakel: Een initiatief van diverse bouwclubs en dweilbandjes om de Kinderkermis van KS de Snoeken nieuw leven in te blazen. Dit ging gepaard met zoveel enthousiasme dat het aanstekelijk werkte op de opkomst van de kinderen. De kinderen worden heel de middag creatief bezig gehouden en maken zo kennis met het feit dat Carnaval meer te bieden heeft dan alleen hossen en dweilen. Elk jaar weten ze zich weer te verbeteren en hier is zelfs al een kindertrommelband uit ontstaan. Zelfs aan een mascotte voor de jeugd is aan gedacht. Het ontstaan van Snoekkie.
De Groep Theo Kuijlen: Deze groep heeft zich jarenlang ingezet om het Wallebal van zeer veel amusement te voorzien. Een glijbaan in het café, een heuse boksring met gevecht, een bouwplaats, de meest mooie creatieve ideeën werden tentoongesteld. Een mooiere bijdrage aan het Woensdrechtse Carnaval kun je niet wensen.
De juryleden van de vele optochten door de jaren heen: Adrie van Hassel, Tonny van Poecke en Piet van Campo, staan samen voor een totaal van 110 jaar jurylidmaatschap. Dit is voorwaar een hele mooie prestatie, die dan zeker niet mag ontbreken bij de nominatie omtrent de betrokkenheid bij het Wjeeldrechtse Carnaval. Derhalve mogen ze zeker niet ontbreken bij de nominatie voor de Carnavalsprijs van het Wallebal 2.0. [l]