HUIJBERGEN - Elke week worden in Nederland 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Iedereen kan een hartstilstand krijgen. De eerste 6 minuten zijn cruciaal. Snelle en doeltreffende hulp van omstanders is van levensbelang.

De overlevingskans van het slachtoffer kan vele malen worden vergroot als een omstander 112 belt, onmiddellijk begint met reanimatie (hartmassage en mond-op-mondbeademing) en binnen 6 minuten met een AED apparaat het hart een of meerdere krachtige stroomstoten toedient. Zorg dat u weet wat u moet doen.
Stichting Reanimatie Huijbergen (reanimatiepartner van de Nederlandse Hartstichting) organiseert een reanimatie- en AED-cursus op 7 en 14 maart. De lessen beginnen telkens om 19.30 uur. Herhalingslessen worden jaarlijks gegeven.

Inlichtingen
Meer inlichtingen zijn te verkrijgen en belangstellenden kunnen zich opgeven vóór 1 maart a.s. bij mevrouw Venhuizen-Goossens, tel. 0164-642829 of mevrouw Verhaert-van Wijk, tel. 0164-642464 of per e-mail fhoeckx@home.nl. [l]