Mathieu van der Poel reed een fantastisch seizoen
Mathieu van der Poel reed een fantastisch seizoen Foto: Merijn Sitsen

Dertigste zege is binnen

KAPELLEN - Veldrijder Mathieu van der Poel heeft afgelopen zondag een persoonlijke record gebroken. De 22-jarige won de Vestingcross in Hulst en boekte daarmee zijn dertigste overwinning van het veldritseizoen. Daarmee evenaart hij het record van Sven Nuys.

DOOR HANNEKE MARCELIS


Door de zege evenaarde hij het record van Sven Nys, die in 2007 dertig overwinningen tijdens het veldritseizoen binnensleepte.

Mathieu van der Poel kwam in het Zeeuwse Hulst eenzaam over de finish, zoals wel vaker afgelopen seizoen. Hij had een ruime voorsprong op Laurens Sweeck en Tom Meeusen. Wout van Aert, de grootste concurrent van Van der Poel dit seizoen, was er in Hulst niet bij. Hij heeft al een punt gezet achter zijn seizoen. Broer David van der Poel reed de eerste twee rondes samen met Mathieu voorop. Maar de oudere Van der Poel wist dit niet vol te houden. Hij eindigde uiteindelijk als zesde.

Blijdschap

"Deze dertigste zege toont aan wat voor superseizoen ik heb gehad. Als iemand me dit vooraf had gezegd, had ik er gelijk voor getekend." aldus een blije Van der Poel tegen Sporza na de wedstrijd. Met nog twee wedstrijden te rijden kan hij het record verbreken. Woensdag rijdt Van der Poel in Waregem en zondag in Oostmalle.

Het record van Nys evenaren was een belangrijk doel voor de van oorsprong Vlaamse Van der Poel. Vooral nadat hij het wereldkampioenschap aan zijn neus voorbij zag gaan in Valkenburg, waar Van Aert een maatje te groot was voor hem. Dat was een grote teleurstelling voor de veldrijder. Mathieu van der Poel gaf na die wedstrijd al aan vol in te gaan zetten op het halen van de dertig zeges dit seizoen. [l]