Basisschoolleerlingen kijken geboeid naar een demonstratie FOTO HUMPHREY HEKHUIZEN
Basisschoolleerlingen kijken geboeid naar een demonstratie FOTO HUMPHREY HEKHUIZEN Foto: Humphrey Hekhuizen

Basisschoolleerlingen kijken ogen uit op Zuidwesthoek College

OSSENDRECHT - De tijd van de open dagen is aangebroken. In heel het land gaan leerlingen van de basisschool een kijkje nemen bij de middelbare scholen om zo een weloverwogen keuze te kunnen maken. Ook het Zuidwesthoek College zette daarom haar deuren open voor zevende- en achtstegroepers uit de regio.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Het is voor iedere achtstegroeper een belangrijke keuze: naar welke middelbare school ga je. Daarbij is niet alleen het advies van de basisschool belangrijk. Leerlingen moeten zich natuurlijk ook thuis voelen op hun nieuwe school. Het Zuidwesthoek College in Ossendrecht zette er dit jaar weer vol op in om alle leerlingen op een leuke en leerzame manier kennis te laten maken met de school. De echte open dag van het Zuidwesthoek College was op zaterdag. Maar ruim daarvoor hadden al tientallen leerlingen een kijkje genomen.

Bezoekdagen

De middelbare school hield namelijk Basisschool bezoekdagen. Vier dagen lang bezochten leerlingen met heel de klas het Zuidwesthoek College. En dat had veel voordelen. Daardoor konden leerlingen die zelf in het weekend geen tijd hadden of die in eerste instantie misschien geen interesse hadden in de school tóch kennis maken met het uitgebreide aanbod van het Zuidwesthoek College. Zo kregen de leerlingen veel uitleg over de verschillende leerwegen die je aan de school in Ossendrecht kan volgen. Namelijk de Mavo, Kaderberoepsgerichte opleiding en de Basisberoepsgerichte opleiding.

Sport

Tijdens de open dag op zaterdag konden kinderen samen met hun ouders vrij rondlopen door de school. Wie wilde, was na een half uurtje weer weg. Maar je kon je ook gemakkelijk veel langer vermaken. De school besteedde veel aandacht aan sport tijdens de open dag. Een onderwerp wat veel van de leerlingen enorm aantrok. Want voetballen, dansen en paardrijden, het Zuidwesthoek College biedt het allemaal. Maar het meest trots waren ze uiteraard op alle uitgebreide mogelijkheden om te mountainbiken.

Digitalisering

Naast de sport werd er ook aandacht besteed aan hoe de school digitaal te werk gaat. Ook dat was een onderwerp wat bij veel jonge bezoekers de aandacht trok. Het Zuidwesthoek College heeft namelijk digitaal onderwijs via de iPad. Die tablet is van jezelf, en mag je ook prive gebruiken. En wanneer je die tablet aanschaft, betaalt de school daaraan mee. En dat laatste, was dan weer met name voor de ouders interessant.

Ben je niet naar de open dag geweest, maar wil je toch meer informatie over het Zuidwesthoek College krijgen? Ga dan naar www.sgboz.nl/ZuidWestHoekCollege of bezoek de Facebook-pagina van het Zuidwesthoek College.[l]

Er was natuurlijk veel aandacht voor sport FOTO HUMPHREY HEKHUIZEN