De Fokker toen hij door de straten van Hoogerheide naar zijn bestemming gebracht werd FOTO HUMPHREY HEKHUIZEN
De Fokker toen hij door de straten van Hoogerheide naar zijn bestemming gebracht werd FOTO HUMPHREY HEKHUIZEN Foto: Photographer:H.Hekhuizen

Bed & Breakfast in een Fokker wint tv-programma

HOOGERHEIDE - Het echtpaar Gerard en Esther uit Hoogerheide is afgelopen donderdag in de prijzen gevallen. Met hun Bed & Breakfast namen ze samen met nog twee stellen deel aan het gelijknamige tv-programma op de NPO. Zij wisten met hun overnachting in een Fokker het programma op hun naam te schrijven.

DOOR MARIJN RIEMENS

De Brabantse eigenaren kregen 108% van de prijs die ze hanteren voor een overnachting. Daarmee versloegen ze de andere koppels, die respectievelijk 104% en 89% van de vraagprijs kregen. Het stel is blij met de overwinning. ''Toen ik hoorde dat we hadden gewonnen, maakte mijn hart toch wel even een sprongetje'', vertelt Esther in de uitzending van 'Bed & Breakfast'. De onderneming in Hoogerheide is een bijzondere, aangezien gasten de nacht doorbrengen in een omgebouwd Fokker-vliegtuig.

Bed & Breakfast

Het tv-programma 'Bed & Breakfast' van Omroep MAX wordt iedere donderdagavond uitgezonden op NPO 1. Drie stellen slapen allemaal één nacht in elkaars Bed and Breakfast. Tijdens hun verblijf onderzoeken de gasten of de Bed & Breakfast voldoet aan de prijs die ze voor de overnachting betalen. Daarnaast showen de eigenaren hun logés verschillende bezienswaardigheden uit de eigen omgeving. Aan het einde van ieder bezoek stoppen ze het bedrag wat het verblijf volgens hun waard was, in een kistje. Tijdens de ontknoping van het programma krijgen de eigenaren te zien wat er betaald is, en wie procentueel het beste gescoord heeft is de winnaar van de aflevering.