Politiek debatten in aanloop naar verkiezingen

HOOGERHEIDE - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen is Woensdrecht komende weken het toneel voor verschillende politieke debatten. Op vrijdag 2 maart staan de lijsttrekkers in De Kloek. Op 5 maart gaan ze de discussie aan in de raadzaal in Hoogerheide tijdens een speciaal jongerendebat.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Op 21 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. De Woensdrechtse politieke partijen zijn daarom volop in de weer om zoveel mogelijk stemmen te halen. Op 2 maart staan de lijsttrekkers in de Kloek voor een politiek debat. Aan de orde komen zaken als woningbouw, zorg, veiligheid, verkeer, financiƫn en de voorzieningen in de vijf Woensdrechtse kernen.

Deelnemers

Achter de tafel nemen plaats Jeffrey van Agtmaal namens het CDA, ABZ kopman Hans de Waal, De lijsttrekker van AKT, Ludo Bolders, en de lijstaanvoerder van de VVD Manus Bolders. Namens de PvdA schuift de enige vrouwelijke lijsttrekker in Woensdrecht, Wendy de Koning aan. Thierry de Heer verdedigt de D66. De inloop is om 19.30 uur en het debat begint om 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom om het debat bij te wonen of om vragen te stellen.

Ook de jongerenraad houdt een politiek debat. Op maandag 5 maart komen alle lijsttrekkers naar de raadzaal van Hoogerheide om te discussiƫren over onderwerpen die met name voor jongeren relevant zijn. Het debat start om 19.30 uur.[l]