De milieubus van SAVER heeft een bezoek gebracht aan Scouting Hoogerheide.
De milieubus van SAVER heeft een bezoek gebracht aan Scouting Hoogerheide.

Milieubus van SAVER bezoekt Scouting Hoogerheide

Zaterdag de 24ste februari stond er een echte "milieubus"op Scoutcentrum Kooi

HOOGERHEIDE - Zaterdag 24 februari stond er een echte "milieubus" op Scoutcentrum Kooi.

Veel aandacht werd besteed aan plastic afval en het belang van het inzamelen, scheiden en recyclen hiervan zodat het niet in het milieu terecht komt. De “grondstoffen bus” van Saver deed deze ochtend dienst als rijdend klaslokaal waarin de kinderen uitleg kregen over het grote belang van afval scheiden. Afval kan namelijk een perfecte grondstof zijn voor nieuwe producten.

Met de grondstoffen bus was ook “van Pet naar Pret” aanwezig, waarmee op een leuke en leerzame wijze meer werd verteld over de wereld achter de Pet fles. De kinderen kregen uitleg over hoe je van gerecycled plastic met een 3D printer nieuwe, leuke gebruiksvoorwerpen kunt maken. De 3D printer sprak enorm tot de verbeelding, zeker als je deze dan ook zelf aan het werk ziet.

Het was een interactieve ochtend met leuke spellen en zelf dingen maken van plastic flesjes en natuurlijk even lekker naar buiten voor een wedstrijdje “plastic estafette”. We kijken terug op een leuke, leerzame ochtend die goed past bij onze scouting groep. Scouting heeft goede zorg voor de natuur immers hoog in het vaandel staan. [l]