Finish van het NK Wegwielrennen ligt in Hoogerheide

WOENSDRECHT - Het NK Wegwielrennen 2018 vindt plaats op de Brabantse Wal. Daarbij krijgt de gemeente Woensdrecht een bijzondere eer: de finish van het NK ligt in Hoogerheide. Het wielerfestijn vindt 27 juni, 30 juni en 1 juli plaats.

DOOR HANNEKE MARCELIS

De KNWU, de Regio West-Brabant, organisator Golazo en de UCI WorldTour ploegen hebben de handen ineen geslagen. Samen gaan zij ervoor zorgen dat het NK Wegwielrennen in 2018 verreden wordt op de Brabantse Wal. De eerste dag is voor de individuele tijdritten. De tweede dag staan de wegwedstrijden voor beloften en Elite-Vrouwen op het programma. De derde dag is voor de Elite-Mannen.

Ambities

Wethouder Sport van Woensdrecht, Hans de Waal, is blij met de komst van het NK naar de gemeente. "We hebben als regio in het Wielerplan West-Brabant duidelijke ambities uitgesproken voor de wielersport. Het is een sport die bij ons past en waarmee we ons willen onderscheiden. De organisatie van het NK past hier uitstekend bij", aldus de wethouder. "Het is heel speciaal dat Woensdrecht de finish van de wegwedstrijden mag begroeten."

Ook op Twitter wordt enthousiast gereageerd op het nieuws. Zo liet wielertalent Thalita de Jong weten blij te zijn met de 'thuiskoers', ook wethouder Jeffrey van Agtmaal laat weten het nieuws 'geweldig' te vinden. Lees verderop in deze Bode meer over het NK.[l]