Scouting Ossendrecht zet zich in voor Jantje Beton

OSSENDRECHT - Eerst een stukje geschiedenis: In 1968 is Jantje Beton ontstaan omdat er steeds meer ‘beton’ kwam en steeds minder ruimte om buiten te spelen.

Vrijwel vanaf het begin heeft Prinses H.K.H. Beatrix zich ingezet voor Jantje Beton.

Zij gaf toen al aan: "Vertel ons wat er in jullie ogen allemaal beter zou kunnen. Het gaat immers om jullie geluk en jullie toekomst. Jullie hebben daarom recht van spreken".

Een uitspraak die uniek is voor die tijd.

Daarnaast heeft zij het beeldje voor Jantje Beton gemaakt.

Het mannetje met het vuistje in de lucht dat symbool staat voor alles wat Jantje Beton doet: opkomen voor kinderen en spelen!

Collecte
Van 5 tot en met 10 maart halen collectanten van verenigingen geld op met de Jantje Beton Collecte, waarvan de helft naar de clubkas van de vereniging gaat en de helft naar de projecten van Jantje Beton.

Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen, meer kunnen spelen.

De jeugdleden en leiding van Scouting Ossendrecht komen vrijdag 9 of zaterdag 10 maart langs zoveel mogelijk deuren in Ossendrecht en Calfven, laat u hen niet in de kou staan?

Scouting Ossendrecht
Scouting Ossendrecht staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens van +/- 6 tot 20 jaar worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen, en gewoon lekker buiten bezig zijn.

Ben je nieuwsgierig geworden?

Kom dan een paar keer proefdraaien op ons mooie terrein aan de Breestraat 16 in Ossendrecht, iedere zaterdagochtend van 09.30-12.00 uur.

Woon je in Putte of Calfven, ook dan ben je van harte welkom.

Stop nooit met Spelen! Geef aan Jantje Beton. Wij komen vrijdag 9 of zaterdag 10 maart bij u langs. Hartelijk dank voor uw gift.[l]