Afbeelding
Foto: KNWU

Vernieuwde opzet voor NK op de weg

WOENSDRECHT - Het is goed nieuws voor de gemeente Woensdrecht dat het NK Wegwielrennen naar de Brabantse Wal komt. Het is een extra impuls voor de gemeente, die zich profileert als dé wielergemeente. Eind juni en begin juli vindt het wielerfestijn wat drie dagen duurt plaats. En deze keer in een vernieuwde opzet.

DOOR HANNEKE MARCELIS

De vernieuwde opzet wordt toegelicht door de directeur van de KNWU, Vincent Luyendijk: "We gaan in het vernieuwde NK met een vaste organisatie werken, in nauw overleg met de grote ploegen. Op die manier gaan we een nog mooier wielerfeest creëren. Het is een mooie bonus dat we in deze nieuwe opzet direct het NK kunnen houden in Brabantse Wal, een streek waar wielrennen immens populair is."

Programma

Het NK Wegwielrennen wordt op drie dagen verreden. Op 27 juni vinden de individuele tijdritten voor Beloften, Vrouwen en Mannen plaats in Bergen op Zoom. Op 30 juni worden de wegwedstrijden voor Beloften en Elite-Vrouwen georganiseerd in combinatie met een toertocht voor wielertoeristen. Op zondag 1 juli wordt de wegwedstrijd voor de Elite-Mannen gehouden. De wegwedstrijden finishen in Hoogerheide. Arjan van der Weegen, wethouder in Bergen op Zoom, is ook blij dat het NK naar de Brabantse Wal komt. "De tijdrit belooft een prachtig wielerfeest op te leveren. We kunnen het beste van de Brabantse Wal laten zien. Het is ook een nieuw bewijs dat de samenwerking in de regio heel goed werkt."

UCI WorldTour ploegen

De ploegleiding van de beide UCI WorldTour ploegen met een Nederlandse tint kijken uit naar het vernieuwde NK. Richard Plugge, manager Team LottoNL-Jumbo is blij met de keuze voor de Brabantse Wal: "Het NK is een belangrijke wedstrijd voor ons. Daarom trekken we samen op met de KNWU. Het is mooi om te zien dat dit enthousiasme wordt gedeeld door de Brabantse Wal."

Iwan Spekenbrink, manager van Team Sunweb, juicht de plannen toe. "De samenwerking tussen teams, KNWU en organisator past in de moderne sport. Daar zijn we blij mee. Zoals we ook blij zijn om naar een streek te kunnen die het NK omarmt."[l]