officiële opening van burgemeester Steven Adriaansen en Richard van Dienst. FOTO JOSÉ VAN DER WEGEN
officiële opening van burgemeester Steven Adriaansen en Richard van Dienst. FOTO JOSÉ VAN DER WEGEN Foto: José van der Wegen

Nieuw kantoor voor Rabobank in Hoogerheide

HOOGERHEIDE – Jarenlang zat het kantoor van de Rabobank in Hoogerheide op dezelfde locatie. Een groot kantoor middenin de Raadhuisstraat, maar de samenleving is veranderd en de klant van de bank verandert mee. Ook de Rabobank moet met de tijd mee en dus zit het bankkantoor sinds 1 maart officieel op een andere locatie aan het Ouwe Raedthuysplein 24 in Hoogerheide.

DOOR JOSÉ VAN DER WEGEN

Volgens Richard van Dienst, directeur Particulieren en Private Banking bij Rabobank Zuidwest-Brabant, was een verhuizing van het oude pand naar het nieuwe pand hard nodig. "De wensen van de klanten zijn veranderd, er zijn minder kantoorbezoeken door de klanten en helaas in de loop der jaren ook minder collega's in het kantoor werkzaam. Het kantoor werd dan ook te groot. We wilden wel graag als Rabobank Zuidwest-Brabant fysiek aanwezig blijven in Hoogerheide, daarom zijn we op zoek gegaan naar een alternatief. Dat is gevonden in een nieuw, modern ingericht pand aan het Ouwe Raedthuysplein 24. Dit nieuwe kantoor voldoet aan alle eisen van de moderne tijd en biedt ook voldoende mogelijkheden om met de klanten in gesprek te gaan."

Pinbox
Als het aan Rabobank Zuidwest-Brabant had gelegen, dan was de verhuizing al veel eerder een feit geweest. Maar de opening moest worden uitgesteld in verband met diverse recente plofkraken op geldautomaten bij banken. "Het was aanvankelijk de bedoeling om bij het nieuwe pand ook een geldautomaat te plaatsen, maar dat plan hebben we door de plofkraken helaas moeten cancellen. Het nieuwe kantoor bevindt zich in een woonomgeving, er wonen mensen naast en boven. Met al het geweld gericht op geldautomaten hebben wij voor veiligheid gekozen en een alternatief gevonden. In plaats van een geldautomaat is er nu een pinbox buiten het pand geplaatst, waar mensen geld kunnen pinnen. We zijn de gemeente Woensdrecht erg dankbaar dat zij dit mede mogelijk hebben gemaakt." Burgemeester Steven Adriaansen die samen met Richard van Dienst de officiële opening verrichtte, vindt het fijn dat de bank kantoor blijft houden in Hoogerheide. "Op deze nieuwe locatie blijft de bank zichtbaar en aanwezig, ook al hoef je door de digitalisering niet meer voor alles naar de bank. Toch blijft persoonlijk contact belangrijk. De Rabobank moet verbonden blijven met de samenleving, dat is namelijk de kracht van de bank."

Compact
Die kracht bevindt zich voortaan dus in een wat compacter jasje. Het kantooroppervlakte is teruggebracht van 2.000 m2 naar 150 m2. Er werken straks zo'n twee tot vijf mensen in het kantoor. Er zijn in totaal drie spreekkamers, waardoor mensen nog steeds terecht kunnen voor een individueel adviesgesprek met één van de medewerkers. Feitelijk is er op een nieuw pand na dan ook weinig veranderd voor de Rabobank-klant. "Alle diensten en services blijven zoals ze zijn, het is alleen compacter en meer gericht op de klantwensen van deze tijd. Een veranderende klantomgeving vraagt om een modernere aanpak en apparatuur. Met dit nieuwe pand op een centrale locatie en bij de diverse voorzieningen kunnen we in Hoogerheide actief blijven en als Rabobank Zuidwest-Brabant in iedere gemeente uit ons werkgebied kantoor houden." [l]