Woensdrecht maakt gang naar de stembus

WOENSDRECHT - Na maanden van verkiezingsstrijd is het woensdag 21 maart eindelijk zo ver. Alle stemgerechtigde inwoners van de gemeente Woensdrecht mogen hun stem uitbrengen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

DOOR HANNEKE MARCELIS
Na een raadsperiode van vier jaar is het tijd om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. De partijen zijn dan ook al maanden bezig met hun campagne om zoveel mogelijk kiezers over de streep te trekken.

De inwoners van Woensdrecht kunnen deze verkiezingen kiezen uit zes partijen, namelijk het ABZ, CDA, VVD, PvdA, D66 Zuidwesthoek en AKT. In de gemeenteraad is plaats voor 19 leden, terwijl er maar liefst 135 mensen op de kiestlijst staan. Daarvan zijn er 104 man en 31 vrouw. De kandidaten komen uit Hoogerheide (57), Ossendrecht (25), Huijbergen (18), Putte (15), Woensdrecht (18), Bergen op Zoom (1) en Den Bosch (1). Stemmen kan bij elf verschillende stembureaus verspreid over de gemeente. Om 07.30 uur gaan de stembureaus open en om 21.00 uur gaan de deuren dicht. Daarna begint het tellen van de stemmen en waarschijnlijk is de voorlopige uitslag rond 00.00 uur bekend.

Wie wordt straks de grootste en wie gaat er teleurgesteld naar huis? Dat heeft u zelf in de hand. Wilt u de verkiezingskrant die de Woensdrechtse Bode maakte in opdracht van de gemeente Woensdrecht nog eens doorbladeren? Ga dan naar www.woensdrecht.nl/verkiezingen.[l]