Een blik in de compleet vernieuwde winkel van Borremans Schoenmode. Lichter en ruimer van opzet met als 'eyecatcher' de Floris van Bommelwand. FOTO BART BORREMANS
Een blik in de compleet vernieuwde winkel van Borremans Schoenmode. Lichter en ruimer van opzet met als 'eyecatcher' de Floris van Bommelwand. FOTO BART BORREMANS Foto: Bart Borremans

Na grondige verbouwing medio februari

HOOGERHEIDE – Eén week voor de carnavalsvakantie ging de winkel dicht voor een grondige verbouwing. Twee weken later was de metamorfose compleet. Fonkelnieuwe vloer, een ander plafond en een geheel nieuwe inrichting.

DOOR MARILYN PIETERSZ

"We hebben een open etalage, de winkel springt meer uit, je weet meteen hoe de shop eruitziet omdat je gelijk dieper de winkel in kunt kijken. Met als absolute eyecatcher de Floris van Bommelwand achter in de winkel. Zoiets hadden we eerst niet", vertelt een trotse Bart Borremans. Hij is alweer de vierde generatie die in de schoenhandel zit.

Voor de verbouwing was de etalage gesloten waardoor de winkel minder zichtbaar was. Bovendien was de winkel donkerder, waardoor die compacter aanvoelde. "Nu is alles lichter. Er is nu geen sprake van uitbreiding, maar van een verbouwing en toch oogt de winkelvloer ruimer. Dat komt onder andere door die open etalage en de heldere verlichting. Het is open, fris en gaaf", vertelt Bart enthousiast. Hij en zijn ouders krijgen veel complimenten van de klanten. "Mensen zijn gek op de vloerkleden, die trekken de aandacht." De lampjes in de etalage vallen ook goed in de smaak. Luxe fauteuils waarop je als klant rustig kunt plaatsnemen, completeren het geheel. De uitstraling is stoer en familiair, moderner en meer van deze tijd.

Mode en comfort

Bart komt uit oorspronkelijk uit de banken-en verzekeringswereld. Toen de crisis in alle hevigheid toesloeg rolde hij langzaamaan de schoenenwereld in. "Mijn broer die altijd in de winkel had gewerkt, wilde liever iets anders doen. Hij is nu bij de politie", aldus Bart. Vanaf het begin hebben zijn ouders hem de vrijheid gegeven om zijn ideeën uit te werken. Bart begon meteen met het opzetten van een webshop en hij verjongde de collectie. "We zijn een echte familiezaak met schoenen voor zowel kinderen als hun ouders. De insteek was met name comfort. Ik heb dit verruimd door modeschoenen toe te voegen. Je kunt bij ons terecht voor zowel geriefelijk zittende schoenen als modeschoenen. Het is nu én comfort én mode."

Deze verbouwing is het voorlopig sluitstuk van een bewust ingezette traject. "Ja, we hebben een webshop, de collectie is verjongd, meer modebewust geworden en nu is ook de winkel zelf up-to-date."

De webshop draait als een tierelier. "Dat kun je wel stellen", zegt Bart met een brede glimlach. "De webshop is hard gegroeid. Van één bestelling in de week, naar meerdere bestellingen per dág." Volgens Bart versterkt de webshop de fysieke winkel. "Ik kan breder inkopen, zodat er een ruimere collectie ontstaat. Ik kan meer schoenen tonen, zodat onze klanten meer keuze hebben. Hier profiteert zowel de onlineklant als de klant die naar de winkel komt van."

Over de trend voor de komende tijd kan Bart kort zijn. "Sneakers, luxe en sportieve. Wit voert de boventoon bij mannen en vrouwen. Bij de dames doen ook de kleuren groen, roze en donkerblauw het goed, maar wit is overweldigend."

Prikkelen

Borremans Schoenmode is in Zuidwest-Brabant de grootste dealer in schoenen van het merk Floris van Bommel en Gabor damesschoenen. Echter, Borremans biedt meer. "Iedere seizoen trachten we de klant te prikkelen met unieke merken. Mijn moeder en ik struinen beurzen in binnen-en buitenland af, op zoek naar iets waarmee de klant kunnen verrassen. Hier zijn we sinds jaar en dag sterk in." [l]