Afbeelding
Foto: Shutterstock

Telers openen de deuren voor publiek

OSSENDRECHT - Hoe ziet een dag van een boer, teler, brouwer of leverancier er eigenlijk uit? Dat kun je tweede paasdag komen bekijken tijdens de Telers Brabantse Wal Buitendag. Telers uit Ossendrecht zetten hun deuren open.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Prei, broccoli, bleekselderij, sla, knolvenkel en koolrabi. Als je het in de winkel koopt, kan het zomaar van Ossendrechtse bodem komen. En hoe dat dan gekweekt wordt, kun je op tweede paasdag komen bekijken. Op maandag 2 april openen een groep telers uit de omgeving van het dorp de deuren. Iedereen is die dag welkom om te komen kijken hoe de groenten gekweekt worden. Loop mee met één van de rondleidingen op de bedrijven en laat je meenemen in het verhaal van de teler. Bekijk de indrukwekkende machines en stel alle vragen die je hebt over de Nederlandse akkerbouw. Tijdens de AH Buitendag op de Brabantse Wal kan het allemaal.

Buitendag

De telersdag op de Brabantse Wal is een onderdeel van de AH Buitendag. Naast fruit- en groentetelers kun je ook een bezoek brengen aan zuivelboeren, brouwerijen en bakkerijen. De locaties die meedoen zijn verspreid door heel Nederland te vinden. Met de buitendag krijgen bezoekers een kijkje in de keuken van alle plekken waar de producten die we in de supermarkt kopen vandaan komen. De buitendag is bedoeld voor jong en oud. Daarom worden er ook voor alle leeftijden activiteiten gehouden op de deelnemende locaties.

Adres: Laagstraat 34, 4641 SP Ossendrecht, Nederland[l]

Inschrijven

Iedereen die deel wil nemen aan de buitendag wordt gevraagd zich in te schrijven voor een bezoek aan een van de locaties. Ga daarvoor naar www.ahbuitendag.ah.nl. Zo kan er rekening worden houden met het aantal bezoekers dat tegelijkertijd aanwezig zal zijn.

Indien een tijdsvak vol zit is het niet meer mogelijk om je bij deze locatie in te schrijven. Op de 'Schrijf je in' pagina vind je alle boeren, telers, brouwerijen en leveranciers die deelnemen aan de Buitendag. Als je op een locatie klikt kun je meer informatie vinden en je kunt je hier ook inschrijven.