Korte berichten

WOENSDRECHT
Bingo: Zaterdag 21 april bingo avond HSV Vang Ok Wa '69. Aanvang 19.30 uur, zaal op vanaf 19.00 uur. Leuke prijzen!

HOOGERHEIDE
Geen bingo: Let op! Het bestuur van KBO Hoogerheide/Woensdrecht laat weten dat er in april geen bingo is, i.v.m. Koningsdag.

OSSENDRECHT
Presentatie Namiro: Op 18 april houdt Natuur- en milieuvereniging Namiro haar jaarvergadering. Zoals gebruikelijk is er weer een presentatie na de reguliere vergadering, deze presentatie is ook toegankelijk voor niet leden. Dit keer wordt de presentatie gehouden door Gilbert Verhoeven, specialist op het gebied van bosbouw en bosbeheer. De titel van de presentatie is: "De Lichaamstaal van bomen". De presentatie wordt gehouden in de beheer- en recreatieschuur van Natuurmonumenten, Abdijlaan 43A te Ossendrecht. Aanvang 20.45 uur. Toegang gratis.
Ophalen oud papier Ossendrecht (gewijzigd): De oud papier containers worden niet geledigd door de KBO op zaterdag 28 april zoals eerder vermeld maar op vrijdag 20 april langs de gebruikelijke routes vanaf 7.30 uur.
Lezing: Op woensdag 18 april vindt de voorlaatste lezing van de Henri Mastboom lezingencyclus plaats. Adrie de Kraker gaat in op de vele overstromingen die het West-Brabantse polderlandschap hebben geteisterd. In het bijzonder wordt er stilgestaan bij de vele stormvloeden die hier grote schade hebben aangericht. Deze worden in een chronologisch kader gezet met bijzonderheden. Daarnaast gaat de Kraker verder in op herdijkingen, het dijkwerk op zich en de inrichting van de nieuwe en oude poldergebieden. Vooral de poldergebieden ten zuiden van Bergen op Zoom, tegenover Tholen en enkele noordelijke gelegen polders van de vroegere Nassaudomeinen komen hierbij aan bod. De lezing vindt plaats in Hotel Dekkers, Zr. M. Adolphinestraat 6 in Ossendrecht. Aanvang 20.00 uur. Toegang gratis.
Het Getij: Ontmoetingsplaats voor (ex) kankerpatiƫnten en hun naasten. Activiteiten: Maandag 23 april in Bergen op Zoom: middag diamond painting; Dinsdag 24 april in Bergen op Zoom: Middag creatief; Dinsdag 24 april in Ossendrecht: Ochtend ontspanningsoefeningen; Woensdag 25 april in Bergen op Zoom: Ochtend koffie/thee drinken en introductie mindfullness; Woensdag 25 april in Ossendrecht: Ochtend workshop speksteen bewerken, middag workshop breiboezem; Donderdag 26 april in Bergen op Zoom: Middag workshop handwerken; Donderdag 26 april in Ossendrecht: Ochtend workshop Tiffany en glas in lood in Huijbergen. Nadere informatie: Info: Bergen op Zoom 06-22823504, Ossendrecht 06-22823531 of op de website van Het Getij: www.inloophuishetgetij.nl [l]