Afbeelding
Foto: Photographer:H.Hekhuizen

Eindelijk overnachten in een Fokker F27

HOOGERHEIDE - Het was een project van de lange adem maar eindelijk is hij dan officieel geopend: de Bed and Breakfast in een Fokker F27 in Hoogerheide. Esther Slootweg en Gerhard Horstink plaatste het indrukwekkende vliegtuig in hun tuin om hun unieke B&B te kunnen realiseren.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Wil je op een bijzondere plek overnachten? Dan moet je aan de Nijverheidsstraat in Hoogerheide zijn. Daar kun je overnachten in een F27 vliegtuig uit 1961 die is omgebouwd tot een luxe suite voor twee personen. Met een privéterras aan de vijver, een lekker bed en luie bank en een gevulde koelkast is het vliegtuig van alle gemakken voorzien. Er zit zowaar zelfs een heuse sauna in het toestel. Maar ondanks de aanpassingen is de cockpit nog steeds intact. Wie de suite huurt kan dus de werkplek van de piloot zoals deze er vroeger uitzag nog precies zien.

Transformatie
Het vliegtuig werd aan het einde van de zomer van 2016 naar Hoogerheide gebracht. Toen al was het een indrukwekkend gezicht hoe het grote vliegtuig door de smalle straten werd gemanoeuvreerd. In 2017 is er hard gewerkt om het toestel te transformeren tot een luxe suite. Donderdag werd de Fokker onder toeziend oog van een groot publiek officieel geopend. De eer om de openingshandeling te verrichten was aan Martin Schröder, oprichter en voormalig CEO van Martinair. Na het feestelijke momentje waarbij de deur van het toestel werd geopend door de oud-topman van Martinair werd het moment afgesloten met een gezellige receptie waarbij aanwezigen onder het genot van een hapje en drankje met elkaar konden napraten.

Vliegticket

Ga voor meer informatie naar www.slapenineenvliegtuig.nl. Wie de bijzondere overnachting wil meemaken, moet wel diep in de buidel tasten. Een overnachting kost namelijk 195,- euro. Slootweg en Horstink noemen het 'het ideale cadeau voor mensen die alles al hebben'. En voor wie het graag cadeau wil doen is er een speciaal 'vliegticket' ontwikkeld wat als cadeaubon dient om de ervaring compleet te maken.[l]