Hotak'68 jeugd 3 en 4 bijna kampioen

HOOGERHEIDE - Zowel jeugd 3 en 4 hebben beide nog maar 1 punt nodig in de laatste competitiewedstrijd om zich kampioen te kunnen noemen! Dat zou een prachtige prestatie zijn van onze jonge tafeltenniss(t)ers.

In de 5e klasse A won het 3e jeugdteam met 7-3 van Effect’71 2 uit het Zeeuwse Terneuzen. Door deze mooie overwinning staan ze 10 punten voor op nummer 2 in de poule en kan het kampioenschap hun nauwelijks nog ontgaan. Joey Belloni, Kyana Vroomen en Maarten van Zundert wonnen alle drie 2 maal en ook het dubbel werd weer overtuigend gewonnen.

In de startersklasse liet jeugd 4 geen spaan heel van de tegenstander. Waalwijk 2 werd van het kastje naar de muur gestuurd, 5-0 overwinning! Jasmijn de Vogt en Larissa Kil wonnen 2 enkelspelen en ook samen in het dubbelspel werd er moeiteloos gewonnen. Zaterdag nog 1 punt halen en het kampioenschap is een feit!

In de Kampioensgroep behaalde het 1e jeugdteam wederom een mooie 7-3 overwinning, nu op HBC uit Heemstede. Hierdoor staan ze 5e en dat is knap te noemen. Jason Broos won 3 maal. Bart-Jan Boudestein en Dennis Hu deden het ook meer dan behoorlijk, beide 2 overwinningen.

In de Hoofdklasse A bezet het 2e jeugdteam de 3e plaats na een ruime 7-3 overwinning op het Tilburgse TIOS’51 2. Als nieuwkomer in de hoofdklasse boekte het trio Youri Aarden (3 zeges), Bas Suijkerbuijk (1) en Rianne de Vogt (2) ook nu weer een mooie overwinning waarbij ook het dubbel nog werd gewonnen.

Senioren

In de 3e divisie poule C is het doek gevallen voor het 1e team. Avanti 3 uit Hazerswoude won overtuigend met 2-8. Hierdoor is de achterstand op nummer 5 niet meer te achterhalen. Johan ’t Hooft zorgde voor de 2 Hoogerheidense punten.

Door een kleine zege (6-4) op TTC Middelburg 5 is het kampioenschap in de 2e klasse B nog steeds binnen handbereik. Komend weekend zijn 5 punten voldoende om de promotie te kunnen vieren. Dennis Overbeeke was goed op dreef, maar liefst 3 maal winst. De overige 3 punten werden binnengesleept door Edwin Kommers, Sophy Dijkers en het dubbel.

In de 3e klasse B moest Hotak’68 3 een kleine nederlaag slikken tegen Kapelle 1, 4-6. Martijn Withagen (2) , Roland van den Heuvel en Tobias Vroomen gaven de 4 punten gestalte.

Net als Hotak’68 3 verloor het 4e team ook met 4-6, in dit geval van Smash’76 uit Sint Annaland. Frank Dingemans was goed op dreef, getuige zijn 2 overwinningen. De overige 2 punten werden verzilverd door het dubbel en Cees Overbeeke.

Hotak’68 5 is bezig met een goed seizoen en ook nu werd er weer gewonnen, met 6-4 van ODT 7 uit Roosendaal. Zowel Cees Adriaansen als Toon van Loon wonnen 3 enkelspelen.

In de 7e klasse C moest het 6e het opnemen tegen koploper The Back Hands 8 uit Sint Willebrord. De koploper bleek net een maat te groot, 2-8. Puntenpakker Roland van den Bogart onderscheidde zich wel, 2 overwinningen voor hem.

De Piet Theuns Memorial Cup

Op zaterdag 1 september bestaat Hotak’68 precies 50 jaar. Dit jubileum willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom organiseren wij een toernooi (Piet Theuns Memorial Cup) voor (oud) leden. We hopen op een hoge opkomst! Aanmelden kan via onze FB pagina (TTV Hotak 68) en onze website www.hotak68.nl. [l]