ABZ, CDA en VVD verlengen samenwerking

HOOGERHEIDE – De coalitiebesprekingen zijn afgerond. De partijen ABZ, CDA en VVD zijn het eens geworden over een voortzetting van de coalitie voor de komende raadsperiode. Henk Kielman is door de VVD naar voren geschoven als nieuwe wethouder financiën.

DOOR HANNEKE MARCELIS

De afgelopen weken is er intensief overleg geweest tussen de partijen die als 1e voorkeur voor een coalitie uit de bus waren gekomen tijdens de eerste gesprekken op zaterdag 24 maart, namelijk ABZ,CDA,VVD en D66. In de gesprekken met en tussen deze partijen is in de eerste plaats gesproken over de verschillende programma's en het toetsen van de haalbaarheid van een gezamenlijk gedragen coalitieprogramma.

Financiën

In de nieuwe coalitie keren de wethouders Hans de Waal, Lars van der Beek en Jeffrey van Agtmaal terug. Aangezien Martin Groffen afscheid heeft genomen, moest er gezocht worden naar een nieuwe wethouder Financiën en Bedrijfsvoering. Dat kostte wat moeite, aangezien deze functie met 0,6 fte's geen fulltime baan is. Uiteindelijk werd een goede kandidaat gevonden binnen de fractie van de VVD. Henk Kielman heeft affiniteit met het onderwerp en voldoende ervaring in de brede zin om deze functie te vervullen, vinden de drie coalitiepartijen. Hij is daarom naar voren geschoven als kandidaat wethouder. D66 valt daarmee buiten de coalitie.[l]