Rondleiding in het gemeentemuseum.
Rondleiding in het gemeentemuseum.

Mantelzorgers op bezoek in het gemeentemuseum van Den Haag

WOENSDRECHT - De Brede Welzijnsinstelling Woensdrecht (BWI) organiseerde dinsdag 8 mei, samen met de Museum Plus Bus, een uitstap naar het Gemeentemuseum in Den Haag. Hiervoor kregen alle mantelzorgers uit de gemeente Woensdrecht een uitnodiging, samen met degene waarvoor zij zorgen.

De Museum Plus Bus zorgt ervoor dat ouderen die niet meer zelfstandig een museum kunnen bezoeken, toch nog een keertje de gelegenheid hebben om op museumbezoek te gaan. Dagelijks rijdt de bus naar één van de 14 aangesloten musea. Hierdoor genieten jaarlijks zo’n 13.000 ouderen dankzij de Museum Plus Bus van een museale dag. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de Bankgiroloterij, als hoofdsponsor.
De BWI is erg blij dat de mantelzorgers uit de gemeente Woensdrecht hiervoor een uitnodiging kregen, maar tevens ook degene waarvoor zij zorgen. Mantelzorgondersteuner Lenny Winkel heeft de samenwerking opgezocht. ‘De zin naar cultuurbeleving houdt niet op met het vorderen van leeftijd, of omdat iemand een beperking heeft’, zegt zij hierover.
Voor de mantelzorgers uit Woensdrecht stond het Gemeentemuseum Den Haag op het programma. De Museum Plus Bus vertrok om 9.30 uur uit Hoogerheide. Bij aankomst in Den Haag werd er eerst samen geluncht in Restaurant Gember, vlakbij het museum. Zo was er voldoende gelegenheid om te ontspannen en bij te praten. Na de lunch wandelden deelnemers naar het museum waar een gids de groep een uitgebreide rondleiding gaf. Achteraf was er ook nog de tijd om zelf het museum verder te bezoeken.
Het Gemeentemuseum Den Haag is een architecturaal prachtig gebouw van Berlage en heeft een uitgebreide collectie moderne kunst en regelmatig verschillende tentoonstellingen. Zo was op 8 mei werk van Max Lieberman en tevens een tentoonstelling over Art Nouveau te zien. Ook zijn er doorlopende tentoonstellingen over Mondriaan en De Stijl, evenals het wonder van Delfts Blauw.
Om 15.00 uur werd het bezoek afgesloten en vertrok de bus weer naar Hoogerheide waar de aankomst rond 17.30 de dag werd afgesloten.
De Brede Welzijnsinstelling Woensdrecht, Kromstraat 4, 4631 KH Hoogerheide, 0164-672049, info@bwiwoensdrecht.nl, www.bwiwoensdrecht.nl[l]

Afbeelding