Korte berichten

Korte berichten

OSSENDRECHT
3D kunst maken met blinden en slechtzienden: Christel De Buyser, kunstenaar ChriBu© leert op vrijwillige basis blinden en slechtzienden 3D kunst maken. Dit doet ze in haar atelier in Ossendrecht. Deze cursus wordt op vrijwillige en zelfstandige basis gegeven. Iedere blinde en slechtziende kan deelnemen. Ook wordt deze cursus deels gesponsord om iedereen de mogelijkheid te bieden, deel te nemen en de prijs laag te houden. De cursussen worden enkele keren per jaar gegeven. Een groep is nooit groter dan 6 personen. Op deze manier krijgt iedereen genoeg aandacht. Onze eerstvolgende cursus is 29 mei. We starten dan om 11u. Vooraf inschrijven is nodig via chribukunst@gmail.com. Uiteraard kunt u ook om een andere datum verzoeken wanneer u een groepje bij elkaar heeft van minimaal 4 personen. Meer informatie op www.zinnenprikkelend.jimdo.com.
John v/d Bergh Clubkampioen BV de Laatbloeiers: In een spannende finale tussen de 2 kampioenen van hun klasse t.w John v/d Bergh en Kees Jaspers is John met 1 carambole verschil clubkampioen 2017-2018 geworden. Er moesten finalewedstrijden gespeeld worden in 3 verschillende onderdelen t.w. libre, bandstoten en 3 banden.
Boekenmarkt Gertrudiskerk: Na onze zeer druk bezochte boekenmarkt van 29 april zijn wij alweer druk bezig met de voorbereidingen voor onze volgende boekenmarkt. Deze wordt gehouden op zondag 27 mei. Zoals altijd van 14.00 uur tot 17.00 uur. U mag nog steeds boeken aanleveren. Tijdens de boekenmarkten of op andere tijden in de bidkapel van de kerk. Voor inlichtingen: Yvonne Rijk 0164-673304 hetzoeterijk@hotmail.com
Ophalen oud papier: Vrijdag 25 mei worden de oud papier containers geledigd door de KBO vanaf 7.30 uur langs de gebruikelijke routes.
Het Getij: Ontmoetingsplaats voor (ex) kankerpatiënten en hun naasten. Maandag 28 mei in Bergen op Zoom middag diamond painting. Dinsdag 29 mei in Bergen op Zoom middag workshop creatief; in Ossendrecht ochtend ontspanningsoefeningen. Woensdag 30 mei in Bergen op Zoom ochtend koffie/thee drinken; in Ossendrecht ochtend koffie/thee drinken en een wandeling. Donderdag 31 mei in Bergen op Zoom middag handwerken; in Ossendrecht ochtend workshop schilderen. Nadere informatie over de activiteiten zijn te vinden op de website van Het Getij: www.inloophuishetgetij.nl. Info: Bergen op Zoom 06-22823504; Ossendrecht 06-22823531.

HOOGERHEIDE
Bingo KBO Hoogerheide/Woensdrecht:
Vrijdag 25 mei om 13.30 uur, de zaal is open vanaf 13.00 uur. Iedereen vanaf 50 jaar is van harte welkom. Tijdens de pauze is er een loterij met mooie prijzen. Cafe /zaal de Boulevard Raadhuisstraat 119 te Hoogerheide.
Jeugdlanddisco: Op zaterdag 26 mei wordt de theaterzaal van MFC het Kloosterhof omgetoverd voor de Jeugdlanddisco die wordt georganiseerd voor kinderen van de groepen 7 en 8 van alle basisscholen uit de gemeente Woensdrecht. DJ Chris start om 19.00 uur en draait zijn laatste muziekplaatje om 22.30 uur. Kaarten zijn te verkrijgen aan de bar van MFC het Kloosterhof, bij Primera Hoogerheide en Primera Putte en aan de deur. Zorg ervoor dat je erbij bent en beleef samen met je vrienden en vriendinnen een onvergetelijke avond! Meer informatie: www.sjjw.org.

WOENSDRECHT
Stichting Uit de Kunst Woensdrecht:
In de hal en galerij van het gemeentehuis Woensdrecht, loopt momenteel een expositie van schilderijen die gemaakt zijn door ons lid Toon Wierckx. Deze zijn tot augustus te bezichtigen. Toon Wierckx is afkomstig uit Hoogerheide, zijn werk is realistisch en de onderwerpen zijn divers en omvatten zowel landschappen als portretkunst. [l]