Het D-team van Re-Creation met hun trainster Amy-Lynn.
Het D-team van Re-Creation met hun trainster Amy-Lynn. Amy-Lynn Hunting

D-team Re-Creation wint jeugdprijs

OSSENDRECHT - Zondag 27 mei deden bijna alle leden van Re-Creation uit Ossendrecht mee aan de twirl/majorettewedstrijd in Hoogerheide. Voor de vereniging was dit een thuiswedstrijd, want de wedstrijd werd door de eigen vereniging georganiseerd in samenwerking met de Brabantse Bond. Ondanks dat het nog vroeg in het seizoen is, werden er toch al hele mooie resultaten behaald door zowel de jeugd- als de junior- en seniorleden van Re-Creation.

Het jongste team dat deelnam aan de wedstrijd in het Kloosterhof mocht een hele speciale prijs in ontvangst nemen. Het D-team, bestaande uit Miranda Hoeckx, Anna van der Poel, Chinouk Bruin, Valentina de Grande Sousa en Lorena Dekkers, werden Star of the Day! Dit is een speciale prijs voor jeugddeelnemers die op de één of andere manier positief opvallen bij de jury. Een mooie prestatie van dit jonge team en hun trainster Amy-Lynn. Het team komt daarmee in het ererijtje van de bond te staan en dingt in het najaar mee naar de Star of the Year Award.
Door de andere leden van Re-Creation werden er op deze en voorgaande wedstrijd ook mooie resultaten behaald. Zo zijn er in totaal al 11 routines geplaatst voor de Brabantse en/of Nederlandse Kampioenschappen aan het einde van dit jaar. Laura van Hoof plaatste zich in jeugd 3 basis, Michelle Puts in senior midden en Amy-Lynn Hunting en Evelien Jacobs in de senior top klasse. De duo’s Sidney Prop & Deborah van Bruggen en Laura Braat & Naomi Cloots plaatsten zich in senior basis. Het ensemble van Amy-Lynn, Evelien en Marjolijn Stigter plaatste zich in senior basis. Amy-Lynn en Evelien plaatsten zich met hun twirling 1-baton in de N3 klasse voor de Nederlandse Kampioenschappen. Tenslotte zijn ook al twee teams geplaatst voor de Brabanste Kampioenschappen; het B-team in senior midden en het A-team in senior top.

Overige resultaten
Daarnaast ook mooie resultaten (maar nog net geen plaatsing) voor:
AP: Anouk Kerstens 75,8 punten, Wendy Verboven 73,8 punten, Chinouk Bruin 72,6 punten, Floor Daalmans 79,4 punten, Emy de Wit & Evi Disco 77,0 punten, Shelsey Nordiek & Delilah Hendrickx 78,4 punten, C-team 79,4 punten
Twirling: Laura van Hoof 6,92, Floor Daalmans 7,03, Naomi Cloots 1,6, Marjolijn Stigter 1,9, Michelle Puts 2,1, Marjolijn Stigter (2-baton) 1,3.

Programma
De volgende wedstrijd voor Re-Creation staat gepland op 10 juni in Waalwijk. Daarna houdt de gehele vereniging zomervakantie tot eind augustus. Na de zomervakantie wordt er tevens gestart met een nieuwe groep; peuterdans. Meer informatie hierover op de website van Re-Creation www.re-creationossendrecht.nl of op hun facebookpagina.[l]