Wandelen op de Brabantse wal.
Wandelen op de Brabantse wal. Guido Jansen

Doe mee aan de vierdaagse in en rond Ossendrecht

OSSENDRECHT - Van maandag 11 t/m donderdag 14 juni kan er weer gewandeld worden in en rond Ossendrecht. Er is keuze uit drie afstanden. Voor kinderen, ouders en beginnende wandelaars is er de 5 km afstand. Onder begeleiding van een voor- en achterloper gaan we in een grote groep van start. Er wordt in een rustig tempo gelopen zodat iedereen goed kan volgen.

Ben je 10 jaar of ouder dan mag je de 10 km te lopen.

Je wandelt dan in kleinere groepjes of helemaal zelfstandig de route, uiteraard krijg je een duidelijke routebeschrijving mee.

De 10 km loopt vaak richting een buurdorp zoals Hoogerheide of Huijbergen, tevens kan je genieten van de mooie vergezichten en glooiingen van de Brabantse Wal.

Geoefende wandelaars

Voor de geoefende wandelaars hebben we de 15 km uitgezet.

Om hieraan mee te mogen doen moet je minstens 16 jaar zijn en goed getraind zijn.

Voor de mensen die Nijmegen op het programma hebben staan is dit de ideale training om 4 dagen achtereen een grotere afstand te wandelen.

Verzorging

Op vertoon van de deelnemerskaart is er voor alle wandelaars halverwege de route drank voorzien om het vochtgehalte weer op peil te brengen.

Onze sponsors zorgen er op alle dagen voor dat er ook iets lekkers is om te eten zodat je na deze pauze er weer vol tegenaan kan.

Informatie

We starten en eindigen iedere avond vanaf de basisschool De Meulenrakkers.

De 10 en 15 km start om 18.30 uur terwijl de 5 km om 18.45 uur gaat lopen.

Bloemenhulde

De laatste avond zullen alle afstanden om ca. 20.30 uur tezamen komen in de Ploeg, vlakbij M.F. De Drieschaar.

Onder begeleiding van muziekvereniging De Hoop en Show- en Twirlvereniging Re-Creation, lopen we richting Harmoniezaal voor de bloemenhulde.

Inhalen van de lopers

Inhalen van de lopers kan vanaf het Marktje en in het Hondseind.

Bij de Harmoniezaal zal een vertegenwoordiger van het gemeentebestuur ons ontvangen en zullen we overgaan tot de medaille-uitreiking.[l]

wandelen op de Brabantse wal