Showen met een aantal nieuwe vesten en truien.
Showen met een aantal nieuwe vesten en truien. M den Ouden

Zwemvereniging de Zilvermeeuw viert 20e verjaardag

WOENSDRECHT - In 1998 werd in de gemeente Woensdrecht zwemvereniging de Zilvermeeuw opgericht. Nu, 20 jaar later, van een klein aantal zwemmers en vrijwilligers uitgegroeid tot een middelgrote, zeer gezellige vereniging met voor alle leeftijden wat wils. De jongste zwemmer is momenteel net 6 jaar, terwijl de oudste intussen 70 jaar is geworden.

Recreanten, wedstrijdzwemmers, masterzwemmers en langebaanzwemmers, keuze genoeg voor 1 tot 3 of 4 keer trainingen per week.
Begonnen in Familyland met de trainingen, voor de wedstrijdzwemmers betekende dat ook 1 keer per week mee zwemmen in Gageldonk met de Krabben. Toen de Schelp geopend werd goed voor 2 trainingsuren per week extra.
Nu al weer sinds vele jaren terug in thuisbad 'de Plantage', tegenwoordig beter bekend als Laco Hoogerheide.
Vele wedstrijden zijn er al gezwommen in die 20 jaar, met vele mooie resultaten in alle wedstrijdcategorieën.
Leden komen en leden gaan, bijv. omdat ze niet meer willen zwemmen, vanwege studies of verhuizing. Maar het mooiste is wel dat ze vertrekken om toch nog wat hogerop te komen met zwemmen. De Zilvermeeuw heeft toch al wat talenten voortgebracht, niet alleen in de regio, waaronder Nienke Jonk uit Hoogerheide, maar ook in België zwemt nu een jongedame op hoger niveau, die ooit ook als klein meisje bij de Zilvermeeuw haar zwem carrière begon.
Buiten het zwemmen wordt er veel georganiseerd op verschillende momenten door het jaar heen. Zo werd op zaterdag 9 juni een Familiedag georganiseerd voor alle leden. Overdag met zijn allen naar de ZOO in Antwerpen en vanaf 17 uur terug op eigen locatie. In het binnen zwembad werd een prachtig pirateneiland gelegd voor jong en oud. Vanaf 18 uur een heerlijke en gezellige BBQ voor iedereen. Tot in de late uurtjes was het gezellig op het buitenterrein van het zwembad. Ook de weergoden waren deze dag in goeden doen. Er wordt wel eens gezegd: je krijgt wat je verdient.
Informatie over de Zilvermeeuw is terug te vinden op www.zvdezilvermeeuw.nl[l]

Showen met een aantal nieuwe vesten en truien