Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Zonnige zandkastelenmiddag

HOOGERHEIDE - Een week lang was het Raedthuysplein in Hoogerheide omgetoverd tot een zandstrand. Daarop werd dagenlang beachvolleybal gespeeld, maar op de laatste dag van het zomerse evenement was het aan de kleintjes om van het strand te genieten.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Het zandstrand op het Raedthuysplein puilde vorige week woensdag uit. Want met temperaturen die bijna de dertig graden aantikten had de zandkastelenmiddag geen beter weer kunnen hebben. Ouders kwamen massaal met hun kinderen op de gezellige zomerse activiteit af.

Parasols

De flesjes water en parasols waren tijdens de zandkastelenmiddag niet aan te slepen. Met de felle zon was het hete zand op het Raedhuysplein amper begaanbaar voor de kindervoetjes. En dat was natuurlijk een luxeprobleem waarop gemakkelijk een oplossing te vinden was. De organisatie had gezorgd voor veel parasols, veel water en een zwembadje en tuinslang waar de kinderen wat verkoeling konden vinden.

De zandkastelenmiddag viel in de smaak bij zowel de basisschooljeugd, als bij de allerkleinsten. Waar peuters met hun schepjes lekker speelden in het zand, bouwden de wat oudere kinderen hele burchten op het strand in Hoogerheide.

Beach Event

De zandkastelenmiddag was de afsluiting van het jaarlijkse Beach Event in het dorp. Dat begon op vrijdagavond met een bedrijventoernooi. Ook op zondag en maandag werd er beachvolleybal gespeeld, onder andere door vereniging VAT. Het was het derde jaar dat het Beach Event midden in Hoogerheide plaats vond. Eerder werd het gehouden bij zwembad de Plantage.[l]