Een volle zaal tijdens de presentatieavond van Podium Kloosterhof
Een volle zaal tijdens de presentatieavond van Podium Kloosterhof Foto: Marilyn Pietersz

Drukbezochte presentatieavond Podium Kloosterhof

HOOGERHEIDE - Voor de derde keer presenteerde Stichting Podium Kloosterhof (SPK) afgelopen zaterdag het programma voor het komende theaterseizoen aan het massaal toegestroomde Woensdrechtse publiek. De zaal van mfc Kloosterhof was stampvol. Alle 270 gratis verkrijgbare kaarten waren vergeven. Tijdens deze presentatieavond kreeg het publiek een voorproefje van wat komen gaat in het 14e seizoen aan de hand van filmpjes en als klap op vuurpijl optredens van vier artiesten.

DOOR MARILYN PIETERSZ

De toeschouwers staan te popelen om hun plaatsen in te nemen. Voorzitter Marinell Bruys van SPK glundert. "Twee jaar geleden hielden we voor het eerst een presentatieavond. Daar kwamen 80 mensen op af, wat prima was. Vorig jaar verdubbelde dat aantal, naar 160 en dit jaar hebben we een vol huis. Geweldig!" SPK hoopt hiermee het publiek warm te krijgen voor de uitvoeringen.

Zweetreet

De avond opent met een mieterse optreden van de Brabantse comédienne, Christel de Laat. In sneltreinvaart en op dolkomische wijze neemt ze het publiek mee in haar strijd tegen de overtollige kilo's, gebruikmakend van stukjes uit haar vorige show. Haar Brabantse tongval is een genot voor het gehoor. Haar mimiek en bewegingen zijn uitermate grappig, bijvoorbeeld als ze uitbeeldt hoeveel moeite het haar kost een latexpak aan te trekken. Het publiek smult ervan en de lachsalvo's zijn niet van de lucht. De Laat belooft dat ze in haar nieuwe show haarfijn zal uitleggen waarom het zo ingewikkeld is koffie en thee te bestellen tegenwoordig. "Als ik een kopje thee wil bestellen krijg ik meteen een heel kruidentuin over me heen." Bovendien zal de kleinkunstenares het hebben over het laatste taboe van Nederland, namelijk de zweetreet. De Laat geeft het stokje door aan "twee pittige wijven", het muzikale komische duo Maartje en Kine. De twee zijn uitmuntende muzikanten met Maartje op accordeon en Kine op viool. Ze zingen, plaatsen rake opmerkingen bij wat hen opvalt in de actualiteit en ze zijn continu op zoek naar interactie met het publiek.

Vrijthof

Na deze twee bruisende optredens is het woord aan Jacques Boonman, programmeur van SPK. Hij praat de avond aan elkaar, gebruikmakend van filmpjes waarin de artiesten te zien zijn die vanaf september 2018 tot juni 2019 Hoogerheide aandoen. Er is veel muziek met optredens van onder andere de Ierse topformatie 'The High Kings' die vorig jaar ervoor zorgde dat Hoogerheide bezoek kreeg van fans uit Noorwegen, Amerika en Duitsland. In december verandert Podium Kloosterhof in een Andre Rieu aandoende sfeer als vader, moeder en dochter, tezamen La Familia hun show 'Een rondje Vrijthof' opvoeren. Kinderboekenschrijver Jacques Vriens brengt twee sprookjes op het toneel met prachtige muziek van ex-Doe-Maarbandlid Ernst Jansz. Er is een Sinterklaas-voorstelling en de Belgische Zigeunerensemble Kalinka geeft op 22 december een Kerstconcert.

Na een korte pauze gaat de reis door het programma-aanbod onder leiding van gids Boonman verder. Steven Brunswijk, beter bekend als de Braboneger, trapt in januari 2019 af. De groep Enge Buren brengt later dat jaar een voorstelling vol muziek, humor en cabaret. Echt Antwaarps teater is weer van de partij en de The Bootleg Beach Boys brengen hun succesvolle ode aan de legendarische Beach Boys naar Nederland. Het slotakkoord van het seizoen is in handen van Guido Weijers en Stef Bos. De laatste artiest die deze avond optreedt is zanger-cabaretier Ernest Beuving die op zoek gaat naar de reden waarom Leonard Cohen hem zo inspireert.

Bruys is na afloop dik tevreden. "In de pauze zei iemand: We kunnen moeilijk kiezen tussen al dat moois. Een geweldig compliment voor ons allemaal."

Meer informatie op de website: www.podiumkloosterhof.nl[l]