Nog anderhalve week voor aanmelding lintjesregen

HOOGERHEIDE - Ken je iemand die volgend jaar tijdens de lintjesregen wel een Koninklijk lintje verdiend? Draag die persoon dan zo snel mogelijk voor. Want de aanmeldingen voor de lintjes sluiten al op 1 juli.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Overal in Nederland zetten mensen zich op geheel vrijwillige basis in voor vele doelen. Vaak zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid. Deze mensen komen in aanmerking voor een Koninklijke Onderscheiding, net als ieder ander met bijzondere verdiensten voor de samenleving. In Woensdrecht waren het afgelopen april vijf mensen die de bijzondere eer hadden om een lintje opgespeld te krijgen. Maar een lintje ontvang je alleen wanneer iemand anders je daarvoor voordraagt. En om een Koninklijke Onderscheiding te ontvangen tijdens de lintjesregen van april 2019, moet de aanmelding al voor 1 juli 2018 binnen zijn.

Contact

De behandeling van een voorstel voor een Koninklijke Onderscheiding kost veel tijd. Daarom is het belangrijk om op tijd in actie te komen. Wil je iemand die in de gemeente Woensdrecht woont voordragen voor de lintjesregen? Neem dan contact op met de heer Jan Prop, kabinetszaken, via telefoonnummer 0164 - 61 13 33. Het is ook mogelijk om mensen voor te dragen voor een lintje op een ander moment dan de lintjesregen van 2019. In dat geval moet het voorstel ten minste een half jaar van te voren binnen zijn.[l]