De foto's en shirts in het gemeentehuis
De foto's en shirts in het gemeentehuis Foto: Gemeente Woensdrecht

Wielerexposities geopend in Hoogerheide

HOOGERHEIDE - In aanloop naar het NK wielrennen wat volgende week van start gaat op de Brabantse Wal heeft Stichting uit de kunst twee wielerexposities opgezet in de gemeente. De ene is te bezichtigen in de hal van het gemeentehuis, en de ander op het Hof van Holland.

In het gemeentehuis van Woensdrecht aan de Huijbergseweg te Hoogerheide loopt van 13 juni tot en met 3 juli een tentoonstelling met foto's en wielershirts. De eer was afgelopen week aan wethouder Jeffrey van Agtmaal en Hans de Waal om de tentoonstelling te openen. De foto's zijn van Petra Huijsmans. Zij heeft de renners in volle actie op de plaat heeft vastgelegd, en daarbij bijzonder gelet op het kleurgebruik. Zij drukt de foto in zwart-wit af en door een kleur aan bijvoorbeeld een shirt te geven, zal de foto ineens veel duidelijker worden. De expositie is verder heel kleurrijk en gezellig door de vele wielrenshirts van Ricardo Rens. Die hangen in de hal en aan de balustrade.

Verder heeft de Stichting Uit de Kunst in samenwerking met Woningstichting Woensdrecht een expositie met het zelfde thema, die door plaatselijke fotografen en supportersclubs uit de gemeente is opgebouwd.De exposanten hier zijn: Susan van Dop, Humphrey Hekhuizen, Adrie van den Eijnden, Andre Langenberg, Leon Verbraecken, Anton de Krom, Bert de Waard, Jac. Leenaars, Roy Weygers,Oscar Buswijller en Adrie Leenaerts. Het geheel is hier ook weer feestelijk door Ricardo Rens ingericht. Deze expositie is te zien op het adres Hof van Holland t/o de Primera en is te zien tot 12 juli.

NK Wegwielrennen

Het NK Wegwielrennen 2018 vindt plaats op de Brabantse Wal. De KNWU, de Regio West-Brabant, organisator Golazo en de UCI WorldTour ploegen slaan de handen ineen om een mooi wielerfeest te creƫren in de wielergekke Brabantse streek. De finish van de wedstrijd ligt aan de Scheldeweg in Hoogerheide. Het NK Wegwielrennen vindt plaats op 27 juni, 30 juni en 1 juli.[l]