Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Ruim zestig deelnemers voor de Kermisloop

OSSENDRECHT - Mensen uit heel Ossendrecht en omgeving trokken vrijdagavond de hardloopschoenen aan voor de jaarlijkse Kermisloop. Het was een sportieve start van het feestweekend in het dorp voor zowel veel volwassenen als kinderen die deelnamen. De organisatie blikt dan ook tevreden terug.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Met 65 deelnemers kan de organisatie van de Kermisloop in Ossendrecht terugblikken op wederom een succesvolle editie. Het grote deelnemersveld zorgde voor een leuke wedstrijd.

Veranderingen

Traditiegetrouw konden deelnemers kiezen uit twee afstanden. Er werd vanaf Cafe de Harmoniezaal namelijk de vijf en de tien kilometer gelopen. Wel waren er enkele kleine andere veranderingen in vergelijking met afgelopen jaar. Zo werd de Kermisloop in 2017 nog op donderdag gehouden en startte de wedstrijd toen een half uurtje eerder. Gelukkig was het publiek goed op de hoogte van die veranderingen. Zij stonden allemaal op vrijdagavond om 20.00 uur klaar om de tientallen hardlopers aan te moedigen. Bij de mannen ging Ronny Wagenaer er bij de vijf kilomter met de titel vandoor en bij de vrouwen was de eer aan Nancy van den Brande. Bij de tien kilometer waren het Nick van den Bleeken en Petra Bresseleers die het hoogste podium mochten beklimmen.

Kinderloop

Uiteraard kwam de Kermisloop langs de kramen en attracties van de kermis. Dat was zowel bij de volwassenen als bij de kinderen het geval. Voor de jonge deelnemers was er namelijk een speciale kinderloop. Dat was een rondje van vijfhonderd meter die over de kermis liep. De jonge deelnemers hoefden niet te strijden om de hoogste plek op het podium. Zij kregen na afloop allemaal een prijsje uitgereikt van de organisatie. Die was traditiegetrouw in handen van Stichting Buurtschappen Ossendrecht en Loopteam de l'Oslopers.

Feestweekend

De Kermisloop was het startschot voor een groot feestweekend in Ossendrecht. Daarbij stond, uiteraard, de kermis weer in het dorp. Die stond tot en met dinsdag 19 juni. Daarnaast waren er verschillende feesten bij de horeca in het dorp en werd er op zondag de jaarlijkse braderie gehouden. Bij die braderie was ook live-muziek en veel entertainment voor de allerkleinsten. Vooral het springkussen was populair.[l]