Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Trotse gezichten bij huldiging Hit-it

HUIJBERGEN - Muziekvereniging St. Cecilia Huijbergen is twee Nederlands Kampioenen rijker. Esmee de Baat en Goort Buijtenweg sleepten afgelopen week de titel binnen tijdens het NK voor slagwerk solisten. Ook Sam van Campo haalde een mooie 4e plaats op de wedstrijd. De drie leden werden daarom gehuldigd.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Slagwerkgroep Hit-it van muziekvereniging St. Cecilia Huijbergen heeft flink wat talent in huis. Al op 12 mei werden Sam, Esmee en Goort ieder in hun eigen divisie Brabants Kampioen, waarmee zij zich plaatsten voor het NK. Die wedstrijden vonden 16 juni plaats. Ook op het nationale podium wisten de leden van de slagwerkgroep uit Huijbergen te imponeren.

NK

Sam van Campo kwam met zijn werk Goal uit in de jeugddivisie kleine trom en behaalde daar met 87 punten een mooie 4e plaats. Esmee de Baat kwam met haar werk Little March and Dance uit in de 5e divisie kleine trom en behaalde daar 88 punten en werd daarmee Nederlands Kampioen. Goort Buijtenweg kwam met zijn werk Expo uit in de 4e divisie en behaalde hiermee 90 punten en werd ook Nederlands Kampioen. Het is een prestatie waar de muziekvereniging apetrots op is. Daarom werd er speciaal voor de drie leden een huldiging gepland in MFC De Kloek. Daar kwam wethouder Lars van der Beek namens het college van burgemeester en wethouders de talenten in het zonnetje zetten. De drie kampioenen genoten duidelijk van het bijzondere moment en namen de felicitaties van de wethouder met gepaste trots in ontvangst.

'Wethouder zette
kampioenen
in het zonnetje

Sam, Esmee en Goort zijn lid van de enthousiaste slagwerkgroep Hit-it. Deze groep staat onder leiding van instructeur Wil Veeke uit Hoeven. Hij heeft de deelnemers begeleid naar het solistenconcours en aansluitend naar het BK en NK.

Meedoen

De slagwerkgroep kan altijd nieuwe leden gebruiken. Wil je ook slagwerk leren spelen, kom dan eens kijken op onze repetitie. Deze is op dinsdagavond van 19.00 uur tot 21.30 uur in MFC De Kloek in Huijbergen.[l]

St. Cecilia

Harmonie St. Cecilia Huijbergen bestaat in 2020 125 jaar. De muziekvereniging bestaat uit zowel een harmonie, opleidingsorkest als een slagwerkgroep. Wil je meer weten over de vereniging? Ga naar www.stceciliahuijbergen.nl.