Bikers voor het Kinderkankerfonds in Putte

PUTTE - Het grensdorp staat zaterdag 30 juni in teken van Bikers for Kika. Met een markt, muziek en natuurlijk vooral veel motoren wordt geld opgehaald voor het kinderkankerfonds.

DOOR HANNEKE MARCELIS

De vijf bevriende motorclubs van Putte-Stabroek BikerSisters Putte, DC Amigos, MK Jan Hagel, Harley Davidson Club Putte en PRM houden op zaterdag een groots opgezet evenement om geld op te halen voor het goede doel: onderzoek naar een medicijn tegen kinderkanker. De clubs willen graag voor één dag Putte omtoveren tot Kika Dorp Putte.

Programma

Het programma loopt van 10.00 uur tot 18.00 uur en de activiteiten vinden plaats op het Grensplein. Er is een markt, er zijn kraampjes, de brandweer is aanwezig en houdt demonstraties en er zijn springkastelen waar de allerkleinsten zich op uit kunnen leven. Maar bovenal zullen motoren natuurlijk de boventoon voeren. Ze zijn te bezichtigen, kinderen mogen erop zitten voor een foto en er zal een rondrit gehouden worden. Deelname aan die toerrit kost tien euro. Ook is er volop muziek tijdens de Bikers for Kika dag. Onder andere de live bands Zxent en Easton rock blues 'n roll zullen spelen.

De Bikers for Kika dag is een grensoverschrijdend initiatief. Ook veel lokale ondernemers van zowel Nederlandse als Belgische zijde van de grens dragen hun steentje bij aan het unieke evenement.[l]