Een Gouden Speld voor Hans van Hoek
Een Gouden Speld voor Hans van Hoek Foto: METO

Gouden speld voor METO's Hans van Hoek

HOOGERHEIDE - METO heeft een nieuwe voorzitter. Na 26 jaar heeft Hans van Hoek de voorzittershamer doorgegeven aan Robert van Kalmthout. Hij deed dit tijdens de jaarvergadering. Daar ontving hij als grote verrassing een Gouden Speld namens de KNVB voor zijn jarenlange inzet.

Robert van Kalmthout is geen onbekende binnen METO. In 1987 kwam hij op 23-jarige leeftijd over van VV Schijf, waar hij werd opgeleid tot voorstopper. Door de jaren heen heeft Robert alle seniorenteams doorlopen, van de selectie tot METO 5. Robert zorgde voor vruchtbaarheid bij de club, want zijn zonen Marijn, Johan en Joep hebben heel de jeugdopleiding doorlopen en spelen inmiddels alle drie in METO 1. Een aantal jaar was Robert leermeester van Marijn bij verschillende jeugdelftallen. Daarna is Robert zich wat meer op de achtergrond gaan begeven. Na een periode als jeugdvoorzitter vestigde Robert zich in het hoofdbestuur. Eerst als penningmeester en tot afgelopen maandag als secretaris. Voor de bewezen diensten ontving hij een aantal jaar geleden al een onderscheiding als Lid van Verdienste. Ook op het veld is hij nog actief. Al vijf jaar lang is Robert de vaste grensrechter van METO 1. Door het voorzitterschap doet hij afstand van zijn twee huidige functies. Zijn opvolger als secretaris is Hans Theunis en naar een nieuwe vlagger voor METO 1 wordt nog druk gezocht. Robert wordt de vierde voorzitter in het 78-jarige bestaan van METO.

Gouden Speld

Hans van Hoek is als zoon van oprichter Jac van Hoek al jarenlang hét gezicht van METO. Niet alleen als voorzitter, maar ook jarenlang als speler en supporter van de club. Hans heeft tijdens, maar ook buiten zijn 26 jaar als voorzitter van METO slechts een aantal wedstrijden van METO 1 gemist. Hij heeft eigenlijk alle hoogte- en dieptepunten van METO meegemaakt. Met pijn in het hart kondigde Hans vorig jaar tijdens de jaarvergadering aan om na het seizoen 2017-2018 te stoppen als voorzitter. 'Ik geef mezelf nog een jaar, zodat ik kan afbouwen', vulde hij aan. Tijdens de jaarvergadering van afgelopen maandag 25 juni, moest hij dan toch echt afstand doen van de figuurlijke hamer. 'Het is een eer om voorzitter te mogen zijn van een club als METO. Ik heb er alle vertrouwen in dat Robert de juiste opvolger is en dat ik met een gerust hart afstand kan doen.' Een zwaar afscheid voor Hans dus, maar ook een hele opluchting. Als grote verassing ontving Hans van Ivar Brouwer namens de KNVB, een Gouden Speld voor zijn jarenlange inzet binnen het amateurvoetbal. Hans heeft overigens beloofd dat we nog lang niet van hem af zijn. Hij heeft laten doorschemeren altijd iets op de achtergrond te willen doen voor de club en natuurlijk is hij er als supporter iedere zondag bij. Misschien dat zijn zoon Philippe ooit de naam van Hoek weer vertegenwoordigt in het bestuur van METO, de tijd zal het leren.[l]