Gemeente neemt nieuwe stap in digitale dienstverlening

HOOGERHEIDE - Het aanvragen van een gehandicaptenparkeerplaats, een vergunning voor een losse standplaats en het up-to-date houden van je drank- en horecavergunning is vanaf nu allemaal digitaal te regelen.

DOOR REMKO VERMUNT

De gemeente Woensdrecht heeft nieuwe stappen genomen in het uitbreiden van online diensten voor inwoners en ondernemers. "Voor sommige zaken hoeven mensen niet naar het gemeentehuis te komen. Steeds meer zaken kunnen vanuit huis geregeld worden op het moment dat het de mensen zelf uitkomt", aldus burgemeester Steven Adriaansen.

Vergunningen

Zo hoeven ondernemers bijvoorbeeld niet meer naar het gemeentehuis om op hun drank- en horecavergunning aan te passen wie de leidinggevende in de zaak is. Inwoners die een tijdelijke of vaste standplaats willen voor bijvoorbeeld een oliebollen- of loempiakraam, een bakker of groente-, kaas- of viskraam kunnen de vergunning hiervoor voortaan ook online aanvragen. Hetzelfde geldt voor mensen met een beperking, zij kunnen een aanvraag voor een gehandicaptenparkeerplaats voortaan digitaal indienen.

Online post

Daarnaast heeft de gemeente zich onlangs aangesloten bij mijnoverheid.nl. Daardoor is het voor inwoners mogelijk om voortaan brieven van de gemeente Woensdrecht ook digitaal te ontvangen. Inwoners kunnen dit zelf aangeven via mijnoverheid.nl. [l]