ZV de Zilvermeeuw bij NK Openwater.
ZV de Zilvermeeuw bij NK Openwater. M den Ouden

Zilvermeeuw op erepodium bij NK Openwaterzwemmen

WOENSDRECHT - Tijdens het weekend van 28 en 29 juli stond het ONK Openwaterzwemmen op de KNZBkalender. Dit prachtige evenement zou in eerste instantie plaatsvinden op de Bosbaan in Amsterdam, maar door de aanwezigheid van blauwalg in het water werd uitgeweken naar Het Waaltje in Heerjansdam.

Op zich een prachtige locatie, maar ook hier verliep niet alles vlekkeloos. Een 'oude boom' en een stevige wind zorgden ook hier voor problemen. Toen bleek dat de boom voor gevaarlijke situaties ging zorgen, werd samen met de brandweer besloten om de boom in zijn geheel neer te halen. De deelnemers op het kampeerveld werden deels geëvacueerd en de wedstrijd tijdelijk stilgelegd. Dit alles zorgde toch voor een extra dimensie tijdens de toch al mooie zwemdag, vooral toen bleek dat na een tijd de wedstrijd weer gewoon hervat kon worden.
Voor de zwemprestaties had dit alles gelukkig geen gevolgen, de vier ingeschreven Zilvermeeuwzwemmers zwommen prima mee in het grote geweld. Uiteindelijk bleken er nog twee podiumplaatsen gereserveerd voor de Zilvermeeuw, te weten een tweede en een derde plaats. Bovendien hadden drie van de vier Zilvermeeuwen een persoonlijk record op hun naam staan en werd één nieuwe tijd weggezet.
De openwatertrainingen gaan nog steeds door en ook volgend weekend zal er weer ergens deelname van de Zilvermeeuw zijn bij een openwaterwedstrijd.
Informatie over de Zilvermeeuw: www.zvdezilvermeeuw.nl of zwem@zvdezilvermeeuw.nl[l]