Heerlijke Kunst vindt plaats op het terrein van Titurel
Heerlijke Kunst vindt plaats op het terrein van Titurel Foto: Heerlijke Kunst

Heerlijke Kunst komt naar Titurel

PUTTE - Kunstliefhebbers kunnen heel de maand september hun hart ophalen op het terrein van Titurel. Daar wordt vijf weekenden lang de kunstexpositie Heerlijke Kunst gehouden. Het is de tiende keer dat de expositie van kunstenaarsvereniging Arsis wordt gehouden.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Het is drie jaar geleden dat inwoners van de gemeente Woensdrecht in hun eigen gemeente een bezoekje konden brengen aan Heerlijke Kunst. In 2015 streek de expositie namelijk neer bij Theetuin Kortenhoeff in Hoogerheide. Maar na twee jaren waarin de tentoonstelling werd gehouden in Bergen op Zoom en Hoeven is Heerlijke Kunst nu weer terug binnen de gemeentegrenzen. Deze keer strijkt het initiatief neer bij het bosrijke Titurel in Putte. Traditiegetrouw is de kunst in de buitenlucht bezichtigen. Het gehele bosrijke terrein van Titurel zal dan ook gebruikt worden tijdens Heerlijke Kunst.

Locatie

De organisatie van de tiende editie van Heerlijke Kunst is in haar nopjes met de locatie bij Titurel. "Het is de organisatie dit jaar gelukt om een prachtige locatie te vinden voor het kunstproject-in-de-buitenlucht: Heerlijke Kunst. Kunstenaars uit geheel West-Brabant laten zich inspireren door de omgeving, de geschiedenis en de uitstraling van de plek". Tijdens de vijf weekenden in de maand september van dit jaar zijn hun kunstwerken te bezichtigen. Naast de getoonde kunstwerken wordt het programma tussendoor verbreed met performers, dans en live muziek. Het is voor de tiende keer dat dit succesvolle kunstproject wordt gehouden. Steeds afwisselend in de omgeving van Bergen op Zoom en / of Roosendaal.

Kunst
Tijdens Heerlijke Kunst kunnen bezoekers allerlei zeer diverse kunstwerken verwachten. Wie alvast een voorproefje wil krijgen, kan naar de Facebookpagina van Heerlijke Kunst gaan. Daar plaatsen de kunstenaars updates van hun werk- en denkproces voor de expositie van september. Lia Reijnders laat er onder andere zien bezig te zijn met het breien van verschillende soorten grassen. Ook is te zien dat de bewoners van Titurel ook al hard aan het werk zijn voor de expositie. Zij maken een kunstwerk op de houtwerkplaats. De kunstenaars werken tot september aan hun werken voor de bijzondere expositie. Alles moet af zijn op 1 september, want dan vindt de grote opening plaats.

Arsis

Heerlijke Kunst wordt georganiseerd door een werkgroep die onderdeel is van De Stichting Arsis Kunst en Sociƫteit. Die stichting draagt bij aan een levendig kunstklimaat in West-Brabant. Arsis bundelt de artistieke krachten en brengt beroepskunstenaars, amateurs en liefhebbers bij elkaar. De aangesloten kunstenaars komen voornamelijk uit Bergen op Zoom, Roosendaal, Tholen en omgeving.[l]

Deelnemers

De deelnemende kunstenaars zijn inmiddels al bekend. Koen van der Steen zal naast eigen werk, ook samen met de bewoners van Titurel een werk maken voor de expositie.

De deelnemers: Han Aertssen, Frank Beek, Janine Chedd, Addy van Kempen, Lia Reijnders, Nell Scheepers, Pierrette Schoon, Koen van der Steen (Knoest), Christine Veraart, Trudie Vrolijk, Irene Weug, Elke Zimmerman.

Bezoeken

Op zaterdag 1 september is de opening van dit compleet kunstproject. Een datum om zeker alvast in de agenda te zetten. De toegang is gratis en vanuit het terrein van Titurel zijn ook diverse wandelroutes mogelijk. Voor exacte tijden van de opening van de expositie kun je www.heerlijkekunst.nl in de gaten houden.