Echtpaar Verbeek-Van den Bergh kijkt vol liefde naar elkaar met hun originele trouwakte in de hand FOTO LAURA VAN ALPHEN
Echtpaar Verbeek-Van den Bergh kijkt vol liefde naar elkaar met hun originele trouwakte in de hand FOTO LAURA VAN ALPHEN Foto:

Echtpaar viert diamanten bruiloft met familie

WOENSDRECHT - Echtpaar Verbeek-Van den Bergh vierde maandag 13 augustus samen met hun familie en vrienden hun diamanten bruiloft. Dit deden ze bij Non Plus Ultra in Woensdrecht. Sinds dat ze elkaar op een bal in Hoogerheide leerden kennen, zijn ze onafscheidelijk. 60 jaar geleden bezegelden ze deze liefde met een huwelijk. Nu vieren ze hun trouwdag met hun dochter, zoon, vier kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

DOOR LAURA VAN ALPHEN

Samen met hun geliefde kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen zit het koppel Verbeek-Van den Bergh allemaal, gezellig aan een lange tafel in een feestzaal van Non Plus Ultra in Woensdrecht waar ze hun 60-jarig huwelijksjubileum vieren. Het was een speciale dag vol taartjes en ander lekker eten en drankjes. Ook kwam locoburgemeester De Waal hen feliciteren.

Ontmoeting
''We hebben elkaar leren kennen op een bal dat er was in Hoogerheide, waar je lekker met elkaar kon dansen'', vertelt meneer Verbeek. Meneer Verbeek is in Hoogerheide geboren. ''Ik ben een echte Hoogerheidenaar'', zegt hij. Zijn vrouw, met wie hij in leeftijd 4 jaar verschilt, komt uit Woensdrecht. Toen ze elkaar op het bal ontmoetten, was het meteen raak. ''We vonden elkaar gewoon gelijk lief'', zegt mevrouw Verbeek-Van den Bergh. Ze hebben elkaar op het bal pas voor de eerste keer gezien. Sindsdien zijn ze samen en meneer Verbeek heeft zijn toen vriendin ook ten huwelijk gevraagd. ''Ik heb ook nog aan haar moeder gevraagd of ik met haar mocht trouwen'', vertelt meneer Verbeek met een trotse glimlach. Nu 60 jaar later krijgen ze de originele trouwakte cadeau van locoburgemeester De Waal.

'Mooie herinneringen zijn degene die we met familie hebben gemaakt'

Familie
''We hebben veel gereisd. We hebben zelfs 3 keer gevlogen,'', vertelt meneer Verbeek trots, ''We zijn naar Kreta geweest, Tunesië, Spanje, Lourdes, Oostenrijk en we zijn in Nederland op vakantie geweest. We gingen dan kamperen in Sint-Maartensdijk of naar Zeeland. Dat zijn mooie herinneringen.'' ''En het krijgen van uw kinderen, hé pa, dat is ook een mooie herinnering'', lacht de dochter van meneer en mevrouw Verbeek-Van den Bergh. ''Ja dat is natuurlijk ook een hele belevenis'', reageert meneer Verbeek. ''We zijn toen ze 40 jaar getrouwd waren met de familie naar Disneyland Parijs geweest'', vertelt hun dochter verder. ''Ja, opa ging zelfs in de snelle attractie Space Mountain'', vertelt één van de 3 kleindochters die het koppel rijk is. Ze hebben één dochter, één zoon, vier kleinkinderen en twee achterkleindochters.

'Het is het belangrijkste dat we samen tevreden zijn'

Samen
''Toen we getrouwd waren, zijn we in de Raadhuisstraat in Hoogerheide gaan wonen, daarna hebben we zelf een huis laten bouwen'', geeft meneer Verbeek aan. ''Mijn vader ging graag vissen en hij hield ook van klussen en tuinieren, maar dat doet hij nu niet meer'', vertelt zijn dochter, ''En ma naaide kleding en maakte kaarten.'' Mevrouw Verbeek knikt. ''Ja dat deed ik heel graag, kaarten maken, maar nu doe ik dat niet meer hoor.'' Het echtpaar heeft veel gereisd maar vindt dit nu niet meer nodig. ''Het is hier ook mooi'', vindt meneer Verbeek. ''Klopt'', zegt mevrouw Verbeek-Van den Bergh, ''Nu is het gewoon het belangrijkst dat we tevreden zijn met elkaar.'' Het geheim om zo lang gelukkig getrouwd te zijn ''blijft tussen ons twee'', lacht het koppel. Wel hebben ze het geheime recept voor een gelukkig huwelijk aan hun kinderen doorgegeven. ''En het is het belangrijkst dat zij gelukkig zijn'', zegt meneer Verbeek.[l]