TuinExpo Kunst en Vliegwerk

OSSENDRECHT - TuinExpo gaat door in Dokterstraat 25 in Ossendrecht op 1 september tussen 11 en 17 uur.

De expositie omvat beelden, schilderijen, fotografie, juwelen en lichtinstallaties van Willy Verlent en Klaartje Gilliams.

Klaartje werkt al meer dan 20 jaar in de lucht als stewardess. Nu werkt ze parttime om meer aandacht te hebben voor haar andere grote passie: het maken van schilderijen, juwelen en beeldhouwwerken. Zij volgde in Merksem, Antwerpen de Academie voor Beeldende Kunsten, en begon 5 jaar geleden in Zweden terug actief kunst te maken. Dit resulteerde reeds in verschillende exposities in Belgie, Frankrijk, Spanje, Zweden en Zeeland. Om haar ecologische voetafdruk te verminderen maakt ze alle creaties van nieuw, oud, gekregen, gevonden materiaal verzameld over de hele wereld. 'Re-Klart-art' zoals ze het zelf noemt. Het is een Zweeds woord dat als 'hergebruikt' kan vertaald worden. Ze leefde achtereenvolgens in Belgiƫ en Zweden en woont nu sinds februari in Bergen op Zoom. Deze expositie is bedoeld als eerste kennismaking om de kunstminnende mens in haar nieuwe leefomgeving te ontmoeten.

Wiily verlent is gepensioneerd maar gepassioneerd schilder en fotograaf. Hij is al jaren lid van het schildersatelier in het Kasteel Ravenhof in Stabroek. Hij maakt ook klassieke en moderne beelden.

Iedereen die houdt van kunst en zin heeft in een praatje, een hapje en een drankje in een mooie natuur omkadering, nodigen wij graag uit om een kijkje te komen nemen in de `'dokterstuin'.[l]