Een paar spelers van Odio met de gewonnen beker DOOR KELLY VERSTEEG
Een paar spelers van Odio met de gewonnen beker DOOR KELLY VERSTEEG Foto: KELLY VERSTEEG

Odio wint het Zuidwesthoektoernooi

OSSENDRECHT - De thuisclub Odio is erin geslaagd om het Zuidwesthoektoernooi te winnen dit jaar. Het toernooi werd over twee dagen verdeeld waar alle eerste voetbalteams van de gemeente aan mee deden. De wedstrijden werden op de twee nieuwe kunstgrasvelden gespeeld op het vernieuwde park van RKVV Odio. Tijdens dit toernooi vond ook de officiële opening van de nieuwe velden plaats.

DOOR KELLY VERSTEEG

Op het sportpark RKVV Odio in Ossendrecht zijn er deze zomer twee splinternieuwe kunstgrasvelden aangelegd. Na 40 jaar de echte grasvelden te hebben gehad, was er tijd voor verandering. Een jaar geleden kwamen de plannen voor de nieuwe voetbalvelden. Door de plannen voor het nieuwbouwproject Noordrand in Ossendrecht kwam er een win-win situatie. Er zullen nieuwbouw woningen gebouwd worden op de twee trainingsvelden van Odio, maar daar kwamen twee nieuwe kunstgrasvelden voor in de plaats. "Het was een mooi plan voor de gemeente, maar ook voor Odio", aldus de voorzitter van Odio, Roger Withagen.

Milieubewust

De nieuwe velden zijn gemaakt van natuurlijke producten. Zo ligt er op het kunstgras kurk en kokos. Doordat in de nieuwe woonwijk bouwplannen zijn voorzien in duurzame woningbouw, wilden ze de sportvelden ook met natuurlijke producten maken, wat beter is voor het milieu. De spelers van Odio hebben er nu al een paar weken op getraind en zijn allemaal zeer enthousiast. "Ik heb ook van de andere teams van het Zuidwesthoek toernooi heel veel positieve reacties gehad. Wij zijn er ontzettend blij mee, maar ook vooral erg trots", verteld Withagen. Tijdens de officiële opening van de nieuwe velden schopte de wethouder van sport samen met het oudste en het jongste lid van Odio een bal op goal.

'Het was een mooi plan voor de gemeente, maar ook voor Odio'

Toernooi

De 5 teams van de gemeente, Odio, Meto, WVV'67, Grenswachters en Vivoo, streden om de titel. Een gezellig toernooi ter voorbereiding van de competitie. De teams speelden hierbij wedstrijden van 2 keer 25 minuten. Het toernooi werd verdeeld over twee dagen waarbij alle teams dus per dag twee wedstrijden speelden. Hierbij ontstond uiteindelijk een duidelijke winnaar. Odio verloor alleen wat punten na een spannende partij, door gelijk te spelen tegen Grenswachters. Verder wist de groen-witte ploeg alles overtuigend te winnen met een mooi doelsaldo van in totaal 12 doelpunten voor en 3 tegen. De spelers van Odio zijn erg blij met de nieuwe velden. "Het loopt erg zacht en benadert het normale gras toch redelijk goed", aldus Sander Kerstens, speler van Odio.

Gouden schoen

Tijdens de prijsuitreiking voor de kampioen van het Zuidwesthoek toernooi, vond ook de uitreiking plaats voor de topscoorder en voetballer van het jaar van het afgelopen seizoen in de gemeente. Die prijs werd uitgereikt door de wethouder van sport, Hans de Waal. Hierbij werden bij beide categorieën een gouden, zilveren en bronzen schoen uitgereikt. De gouden schoen voor topscoorder van het jaar 2017/2018 ging naar Gijs Verresen van Meto. Hij eindigde voor Coen Michielsen van Odio en Gino Boer van Grenswachters. (l)

Voetballer van het jaar 2017/2018

Gouden schoen: Gijs Verresen (Meto)

Zilveren schoen: Raf Melsen (Odio)

Bronzen schoen: Mark Leenaerts (Grenswachters)