Dolle boel in Oosterhout.
Dolle boel in Oosterhout. M den Ouden

Zilvermeeuw weer present bij openwaterwedstrijd

WOENSDRECHT - Op woensdag 22 augustus vond in de vroege avond de laatste zeezwemtocht langs Walcheren plaats. Deze keer was de start in Oostkapelle en aankomst in Domburg en moest er 3,6 km gezwommen worden. Wel wat verkeerde stroming, maar verder redelijke weersomstandigheden zorgden ervoor dat de vier Zilvermeeuwzwemmers mooi op tijd binnenkwamen.

Ook op zondag 26 augustus werd er weer buiten gezwommen. Een enkele Zilvermeeuwzwemmer maakte deze zondag een 'rondje Pampus' van 3 km bij het IJsselmeer en een vijftal andere Zilvermeeuwen vertrokken al vroeg naar Oosterhout. Daar vond voor de 87e keer de Dopharma Openwaterklassieker plaats in het Wilhelminakanaal vlakbij het zwembad.
Vrij mooi weer, weinig wind en de watertemperatuur stond op 20,7 graden. Ideale omstandigheden voor een mooie en gezellige dag aan het 'openwater'.
De vijf Zilvermeeuwen zwommen gezamenlijk 6500 meter op deze dag en voor Mascha Schijvenaars was er ook nog een ereplaats. Zij werd eerste op de 1000m schoolslag in haar leeftijdscategorie.
De binnen trainingen zijn deze week weer gestart in Laco zwembad Hoogerheide en de eerste wedstrijden staan alweer op de kalender.
Echter volgende week vertrekken vier Zilvermeeuwmasters naar Sloveniƫ, alwaar ze gaan deelnemen aan het EK Openwaterzwemmen in het meer van Bled. Een heel mooi avontuur, waar we zeker nog wel wat van mee gaan krijgen.
Zilvermeeuwinfo is te vinden op www.zvdezilvermeeuw.nl of op te vragen via zwem@zvdezilvermeeuw.nl[l]