De winnaars van de raadsrace FOTOS HUMPHREY HEKHUIZEN
De winnaars van de raadsrace FOTOS HUMPHREY HEKHUIZEN Foto: Humphrey Hekhuizen

Vol weekend in Huijbergen met kermis en de wielerwedstrijd

HUIJBERGEN - Laat je niet misleiden door de naam: het is Woensdrechts Wielerkampioenschap streek dit weekend weer neer in Huijbergen. Daar werd het evenement traditiegetrouw gecombineerd met de kermis en de braderie. En dat zorgde voor een wat regenachtig, maar toch gezellig weekend in het dorp.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Het Woensdrechts Wielerkampioenschap stond al vanouds open voor alle wielerliefhebbers die in de gemeente Woensdrecht wonen. Maar voordat zij zaterdag op hun fiets mochten stappen, was het eerst aan de gemeenteraad om hun rondes te doen. De ludieke raadsrace kon ook dit jaar weer op veel bekijks rekenen. En dit jaar was er een unicum: alle politieke partijen van de gemeente waren vertegenwoordigd. Waar sommige raadsleden hun rondes kalm reden, en er zelfs een tandem tussen reed, zat er toch ook zeker een wedstrijdelement in de raadsrace. Uiteindelijk was het wethouder Lars van der Beek die aan het langste eind trok, vlak voor D66'er Thierry de Heer.

Wedstrijd

Na de raadsrace stond het 'echte' kampioenschap op de planning. Daarbij waren er drie categorieën: namelijk mannen jonger dan veertig, mannen veertig plus en dames. Iedereen startte gelijktijdig, maar reed voor zijn eigen klassement. De route bestond uit achttien 'rondjes Steenhoven', wat neerkomt op zo'n veertig kilometer. Bij de mannen onder de veertig was het Lars Akkermans die met de titel naar huis ging. Hij wist daarbij wethouder Jeffrey van Agtmaal voor te blijven. De wethouder schreef het kampioenschap vorig jaar nog op zijn naam.

Kermis

Het 'rondje om de kerk' in Huijbergen valt ieder jaar samen met de kermis en de braderie in het dorp. Het publiek kon dus genieten van de verschillende wedstrijden, maar zich ook vermaken met één van de andere activiteiten. Zo genoten met name de allerkleinsten van de kermisattracties zoals het eendjes hengelen. Verder was er ook muziek en uitgebreid de mogelijkheid om te genieten van een drankje in het dorp. Zo was er voor ieder wat wils.[l]

Het Woensdrechts Wielerkampioenschap in Huijbergen
De renners gaan van start
Genieten van de kermis
Lars van der Beek komt als eerste over de finish