Zilvermeeuwmasters in Slovenië.
Zilvermeeuwmasters in Slovenië. M den Ouden

Zilvermeeuw present in Slovenië tijdens het EK-masterzwemmen

WOENSDRECHT - Terwijl in Laco zwembad Hoogerheide weer flink getraind wordt voor de eerstkomende wedstrijden, vertoefden vier Zilvermeeuwmasters in Slovenië. Daar vond het EK masterzwemmen plaats vanaf 2 tot en met 9 september. Alle disciplines vonden achter en naast elkaar plaats op verschillende locaties, maar dicht bij elkaar.

Zo was het openwaterzwemmen in het Meer van Bled, een prachtig uitgestrekt meer met een prima watertemperatuur. De vier Zilvermeeuwen verbleven er een week vooraf, verkenden het gebied en trainden bovendien in het Meer van Bohinj, wat niet ver van hun appartement lag.
Op 8 en 9 september vonden de openwaterwedstrijden plaats. In totaal zo’n 1500 zwemmers zwommen de 3 en/ of de 5 kilometer. Zaterdag was voor de 3 kilometer, daar deden alle vier de Zilvermeeuwzwemmers aan mee. Op zondag stond de 5 kilometer op het programma. Voor deze afstand hadden de Zilvermeeuwheren ook nog eens ingeschreven. Er waren geen podiumplaatsen voor de Zilvermeeuw, maar het was weer een mooie ervaring en wederom blijkt dat meedoen vaak belangrijker is als winnen.

De Thoolse Mijl

Ook op zaterdag 8 september werd in de Oosterschelde Tholen de 'Thoolse Mijl' gezwommen met deelname door de Zilvermeeuw.

Programma

Zaterdag 15 september wordt het zwemseizoen officieel geopend met de inmiddels traditionele en altijd gezellige pannenkoekenslag na de zaterdagmiddagtraining op het terrein van het zwembad.
De week erna is dan voor de jongere wedstrijdzwemmers de eerste binnenwedstrijd gepland in Roosendaal
Informatie over de Zilvermeeuw: www.zvdzilvermeeuw.nl of zwem@zvdezilvermeeuw.nl[l]