Op 8 december verandert de zaal van Podium Kloosterhof in de romantische sfeer van het Vrijthof van André Rieu bij Een rondje Vrijthof van La Familia
Op 8 december verandert de zaal van Podium Kloosterhof in de romantische sfeer van het Vrijthof van André Rieu bij Een rondje Vrijthof van La Familia Foto: Podium Kloosterhof

Nieuw theaterseizoen podium Kloosterhof in aantocht

HOOGERHEIDE - Op vrijdag 21 september is het zo ver. Dan start het nieuwe theaterseizoen van Podium Kloosterhof in Hoogerheide. Het nieuwe programma biedt ook dit jaar weer voor ieder wat wils. Het aanbod bestaat uit voorstellingen voor jeugd en familie, (muzikaal) cabaret, een theatercollege van niemand minder dan Guido Weijers, toneel en veel muziek waaronder verschillende bands uit het buitenland.

“Wij weten dat we onze bezoekers een groot plezier doen met muziek”, zegt Marinell Bruys, voorzitter van Podium Kloosterhof. “We zijn er daarom enorm trots op dat The High Kings weer terugkomen naar Hoogerheide. Vorig jaar zagen we boekingen binnenkomen uit Zweden, Noorwegen, Duitsland en zelfs uit Amerika, waar deze Ierse folkband enorm populair is. Het is ongelooflijk fijn dat we ook dit jaar boekingen uit het buitenland zien in de online verkoop!” Behalve The High Kings zal ook de legendarische Ierse folkband The Fureys een concert bij Podium Kloosterhof verzorgen.

Muziek

Podium Kloosterhof biedt nog meer mooie muziek, zoals tijdloze countrymuziek van de populaire groep Savannah. Begin november komen The Bird Dogs uit Engeland naar Hoogerheide om een tribute te brengen aan The Everly Brothers. Na een uitverkochte reeks theatershows in Ierland en Australië brengen The Bootleg Beach Boys een eerbetoon aan 40 jaar Beach Boys met songs als Surfing Surfing Windsurfing, Fun Fun Fun, God Only Knows, Good Vibrations. Ernest Beuving en anderen zingen liederen van Leonard Cohen. Er is een Dire Straits Tribute. En wat te denken van de ongeëvenaarde Stef Bos als slotakkoord op 5 juni 2019? Maar voorlopig kijkt Marinell eerst uit naar de decembermaand van dit jaar. Dan staan er twee mooie concerten op het programma. Op 8 december treedt La Familia op met muziek in de sfeer van André Rieu. Deze show heet niet voor niets: Een rondje Vrijthof. Op 22 december is er een kerstconcert met zigeunerorkest Kalinka en zangeres-violiste Emilia Kirova. "Voor iedere bezoeker staat er dan een gratis glas feestelijke glühwein klaar", aldus Bruys.

Jeugd en familie

De bekende kinderboekenschrijver Jacques Vriens brengt twee sprookjes op het toneel in de voorstelling Grootmoeder grote oren met prachtige muziek van Ernst Jansz, de oprichter van de band Doe Maar. Deze voorstelling sluit aan bij het thema ‘Vriendschap’ van de Kinderboekenweek 2018. Daarom organiseert Podium Kloosterhof deze spannende en geestige voorstelling in samenwerking met bibliotheek Het Markiezaat. Marinell vertelt dat Podium Kloosterhof dit jaar ook de samenwerking heeft gezocht met Pietenclub Woehoo en feestband Sjooloos. “Samen organiseren wij op zondag 25 november twee gezellige sinterklaasvoorstellingen voor alle jonge en ook wat oudere kinderen in de gemeente Woensdrecht.” Voor wie van magie houdt, is de voorstelling Onderweg (12+) van de magic-cabaretiers Rob en Emiel een aanrader. Rob en Emiel maakten meer dan 100 tv-shows voor de AVRO-TROS. Deze voorstelling is een mix van stand-upcomedy, cabaret, mentalisme en pure magie.

Cabaret

Een avondje heerlijk lachen kan bij Steven Brunswijk (de Brabo-neger) en bij de show van Christel de Laat (de comédienne van Omroep Brabant). Voorzitter Marinell Bruys nodigt mensen uit om ook eens iets nieuws te proberen, zoals de openingsvoorstelling op 21 september van Maartje en Kine. “Beiden hebben conservatorium gehad en dat is te merken aan hun veelzijdige en mooie muziek op accordeon, viool, ukelele en vleugel”, zegt Marinell. “Maartje en Kine waren te gast op onze presentatie-avond in juni. Het publiek was toen onder de indruk van hun humor en pakkende liedjes.” Marinell tipt ook de voorstelling Vreemde vogels van Enge buren. “Bij deze voorstelling zal het publiek echt dubbel liggen van het lachen.”

Theatercollege en toneel

Guido Weijers geeft een Masterclass Geluk. Marinell zegt: “In dit theatercollege laat Guido Weijers zijn filosofische kant zien, die onderbouwd zal zijn met wetenschap in plaats van met grappen. We beloven dit keer dan ook geen cabaret. Maar wel weten we zeker dat iedereen vrolijker, gelukkiger en met veel inzichten naar huis zal gaan na het zien van deze voorstelling.” Ieder jaar is er een voorstelling van Het Echt Antwaarps Teater. “Deze voorstelling behoeft eigenlijk geen toelichting en is altijd uitverkocht”, licht Marinell toe. Op 29 maart 2019 zal het hartverwarmende blijspel Café René te zien zijn.

Kaarten kunt u online bestellen via www.podiumkloosterhof.nl. Daar vindt u ook alle informatie over de nieuwe voorstellingen. Voor meer informatie kunt u 0164-620221 bellen.[l]